Kézilabda

2023.03.30. 21:51

Szoros mérkőzésen maradtak csak alul

Nem várt könnyű feladat a Dunaújvárosi AC NB II.-es férfi kézilabdázóira a bajnokság legutóbbi fordulójában, amikor a délnyugati csoport ötödik helyén álló Csömört látta vendégül a tőle tizenkét ponttal lemaradó hazai gárda.

Gallai Péter

Borsos Martin négy gólt szerzett a Csömör ellen

Fotó: Laczkó Izabella

DAC–Csömör 26–28 (14–15) 
DAC: Pilka – Domak 3 (1), Borsos R. 7, Bereck 1, Borsos M. 4, Vonya 5, Vajai 1. Csere: Bősz (kapus), Szláma 1, Király 1, Márfi 3, Bartha. 

A rövidebb kispaddal rendelkező DAC hamar hatgólos hátrányba került, azonban szívós munkával és javuló játékkal ezt egyre csökkentették a szünetre. Sőt, a folytatásban Márfi egyből egyenlíteni tudott, ám a vezetést már nem sikerült megszerezni. A 40. percben, 18–18 után megint a Csömör ragadta magához az előnyt, de a dunaújvárosiak folyamatosan látótávolságon belül maradtak, két-három gólnál nem engedték messzebb a vendégeket. Aztán Borsos Martin az 57. percben újra egyre hozta fel övéit, 25–26, Márfi hetesével pedig még az utolsó percben is esély volt a pontszerzésre, 26–27. Azonban a vendégek támadását nem sikerült kivédekezni, így végül szoros meccsen ők vihették haza a két pontot. 
A DAC vereségével maradt a nyolcadik helyen, holtversenyben a szintén kilencpontos Siklóssal. A folytatásban, vasárnap 14 órától a ­NEKA U23-as csapatát fogadják a sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában