Jégkorong

2023.02.19. 19:09

Lesz harmadik felvonás

Szombaton rendezték a jégkorong Andersen Liga negyeddöntőinek második felvonását.

Szabó Szabolcs

A Szeged ellen ezúttal nem volt ellenszere a Wormnek

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Mindkét újvárosi alakulat, a DAB-ASP és a Worm Angels is azzal a feltett szándékkal lépett jégre, hogy lezárja a két győzelemig tartó párharcot. 
A kis DAB az első mérkőzésen 5–2-re győzte le a Ferencváros II. együttesét, a fővárosi zöld-fehérek az FTC sátras pályáján fogadták Azariékat szombaton délelőtt. 

Ferencváros II.–DAB-ASP 4–3 H.U (1–1, 1–0, 1–2, 1–0) 

DAB: Valenta – Gebei, Piszmann M., Azari 1 (2), Ráduly 1 (1), Tamás 1 (1) – Jadló­szki, Sinodkin, Bogachev, Piszmann S., Strenk – Szénási, Domokos, Kis, Nemtsev. Vezetőedző: Németh Péter Mihály. 

Azari révén már a 3. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Borzák a 16.-ban egyenlített. A folytatás is kiegyenlített játékot hozott. A Fradi kétszer is előnybe került, ám előbb Tamás, majd a rendes játékidő előtt szűk két minutummal Ráduly egalizált. A hosszabbításban Borzák megszerezte a harmadik gólját, így a Ferencváros II. egyenlített. A továbbjutásról döntő harmadik találkozót február 25-én rendezik majd Dunaújvárosban. 
Érhetően bizakodó volt a hangulat a Worm Angels háza táján. Láng Zoltán csapata a hét közben kiélezett meccsen vette el a szegediek pályaelőnyét a Kisstadionban rendezett első mérkőzésen (5–4). 

Worm Angels–Goodwill Pharma Szeged 2–9 (0–2, 0–3, 2–4)

Worm: Kamondy – Bontovics (1), Lencsés, Gebei, Németh, Papp 1 – Hruby, Jobb, Szepessy M., Hamvai (1), Szepessy B. 1 – Bogó, Tarcsi, Komáromi, Kiss Á., Horváth – Kis, Krukk, Pinczés. Vezetőedző: Láng Zoltán. 

Nem kezdődött jól a negyeddöntő második felvonása a házigazda Worm számára. A jóval frissebbnek tűnő és pontosan, kevesebb hibával játszó szegediek két góllal is megléptek az első harmadban, majd a középső játékrészben további három góllal terhelték meg Kamondy kapuját. A szegedi henger a záró harmadban is dübörgött. 

Az újvárosiak szépítő gólja Szepessy Bálint révén, 0–8-nál született. 

A csongrádiak végül – megérdemelten – nagyarányú győzelemmel távoztak Dunaújvárosból, és egyenlítettek a párharcban. 

A döntő csatát, a Magyar Jégkorongszövetség tájékoztatása szerint február 25-én, Algyőn rendezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában