Labdarúgás

2023.02.20. 17:38

Dunaújvárosban a felkészülési bajnok az Ercsi együttese lett

Vasárnap a helyosztókkal zárultak a Fejér vármegyei téli műfüves labdarúgó-bajnokság dunaújvárosi küzdelmei, ahol ezúttal is a bajnoki táblázat szerint elfoglalt helyek tükröződtek az eredményekben. A csapatok egyhangú állásfoglalása, hogy nagyon jót tettek a felkészülésnek az éles mérkőzések.

Horváth László

A Baracs tizenegyesekkel jutott harmadikként dobogóra, miután ilyen módon legyőzte az Előszállást Fotók: Horváth László

Különösen akkor működött ez sok tapasztalattal, és szolgált remek húzóerőként, amikor a magasabb osztályú együttesekkel szemben vehették fel a kesztyűt az alacsonyabb osztályban harcolók. Tanulságok és javaslatok is megfogalmazódtak az edzők részéről, ami a jövőben még jobban segíthetné ezt a tavaszi rajt előtti próbaszakaszt. Amint elmondták a trénerek: a hét csere lehetőségét kibővítve, a teljes kispad beállíthatóságával, többféle csapatösszeállítási variációt is kipróbálhatnának. Talán megfontolják a javaslatot a szervezők. Összességében minden együttes értékesnek és jónak minősítette a lehetőséget. 

Az Ercsi Kinizsi együttese végzett az első helyen

A sorozat két csoportküzdelmét rendezték meg Dunaújvárosban a vidámparki pályán, majd az azonos helyen végzők vívtak meg egymással a végső helyezésekért. 

Így a döntőt az első osztályú Ercsi és a harmadosztályú Besnyő vívta egymással. 

Ercsi–Besnyő 3–0 (1–0) 

Ercsi: Andrejev (Lósits 70.) – Tóth, Mónus, Neuvert, Lak, Kun (Csányi 41.), Rebők (Kondreska 41.), Hujber (Petrás 59.), Hodula, Orza, Buzás. 
Gólszerző: Kun (8.), Németh (63. öngól), Csányi (70.). 
Nem okozott különösebb nehézséget az Ercsinek a Besnyőt megverni. A győzelem így nem lehetett kérdés, még annak ellenére sem, hogy Besnyőtől is láthattunk nagyon szép akciókat. 
Lieber Károly, Ercsi: – Vegyesek az érzéseink, mert nem igazán tudtunk nagyobb játékerővel rendelkező csapattal kiállni. Talán a Mezőfalva okozott nehézséget a sorozatban, mint erősebb ellenfél. Szinte minden meccsen kapunk gólt és ezeken a hibákon szeretnénk javítani. Nem lesz könnyű a tavaszunk. 
Huszár Péter, Besnyő: – Számunkra jó célt szolgált a bajnokság, és elegendő muníciót adott a rajthoz. Örülünk a lehetőségnek, mert élesebb körülmények között próbálhattuk ki játékosainkat. 

Körmendi Zsolt, Baracs
 

A dobogó harmadik fokáért a Baracs és az Előszállás vívott. A rendes játékidőben döntetlen született, végül büntetőkkel a baracsiak nyertek. 

Baracs–Előszállás 1–1 (0–1) 

Baracs: Tóth – Prókai, Hepp, Deli, Szurma, Nagy E., Balogh D., Takács, Mészáros S. (Mészáros Á. 73.), Nagy D., Kiss. 
Előszállás: Nagy – Németh F. (Reichardt 64.), Kvárik (Németh L. 64.), Béres, Nyári, Garbacz (Kercza 68.), Princz, Czifra, Horváth G. (Horváth K. 78.), Bozsoki. 
G.: Kiss (62.), Czifra (12.). 
Masinka Csaba, Előszállás: – Egy jó meccsen teljesen igazságos döntetlen született. Rengeteg helyzetet kihagytunk, köztük több kapufát rúgtunk, és a végén egy tizenegyest is elszúrtunk. Jó volt a felkészülésünk. Remélhetőleg okozunk majd meglepetést ellenfeleinknek néhány meccsen. Egyben van a gárda, jó a hangulat. 
Körmendi Zsolt, Baracs: – A mai játékunk nagyon gyengére sikerült, az egyetlen pozitívum, hogy megszereztük a harmadik helyet. 

Az 5. helyért: Mezőfalva–Rácalmás 5–2 (4–0) 

Mezőfalva: Kovács (Antal 41.) – Török, Kis, Sági II. J. (Antal 44.), Balázs, Balogh D., Balogh I. (Kertész 41.), Németh L. (Németh B. (41.), Ráthgéber (Csontos 55.), Kovács. 
Rácalmás: Farkas – Illés, Juhos (Hatvany 46.), Bartók, Suplicz, Balogh, Pásztor, Hír, Szeitz, Pinte, Németh. 
Gólszerző: Németh L. (20., 25.), Ráthgéber (31.), Sági II. (35.), Illés (öngól 75.), illetve Pásztor (62., 71.). 
Boncz Gábor, Rácalmás: –Vannak tanulságaink. Megítélésünk szerint nálunk nem teljesen érte el a célját a felkészülés, ami több tényezőtől is függött.

Természetesen az a része, hogy más csapatok ellen játszhatunk, az értékes. Talán a cserék számának növelésével másként variálhattunk volna. 

Boldóczki Sándor, Adony

A 7. helyért: Adony–Kulcs 6–1 (2–1) 

Adony: Rácz – Bagóczki, Budai, Virág, Vukaljovics (Mónos 56.), Tóth, Kaló, Kőkuti, Erdei, Tatár, Strasszer (Fábián 41.). 
Kulcs: Murvai (Virág 53.) – Németh, Gallai, Ócsai (Benedek 56.), Godó, Szabó, Pasqualini, Plézer, Mácsfalvi, Horváth (Seres 56.), Zsigmond. 
Gólszerző: Vukaljovics (24.), Kaló (30.), Virág (44., 64.), Mónos (69.), Gallai (73. öngól.), illetve Plézer (28.). 
Boldóczki Sándor, Adony: – Nyilván maradhattak bennünk még kérdések, mivel egyszer sem tudtunk úgy pályára lépni, ahogy szerettük volna. Ebben az osztályban minden eredmény függ a létszámtól. Sérülések, eltiltások, munkába járás és egyéb tényezők nehezíthetik az adott hétvégék összeállítását. Amennyiben minden játékosra számíthatunk, akkor bárkire veszélyesek lehetünk. 
Ócsai Norbert, Kulcs: – Nagyon rosszul játszottunk, csapatként és egyénileg is. A bajnokság jó felkészülést jelentett, magasabban kvalifikált csapatokkal mérkőzhettünk meg. 

Körzetünkből a Nagykarácsony Sárbogárdon szerepelt, ahol a harmadik helyet szerezték meg, miután 2–1-re nyertek Kovács és Éliás góljaival a Káloz ellen a Farkas – Kovács D., Fülöp, Őri, Jákli (Gábris 41)., Mohácsi, Kovács R., Gráczer, Szabó (Rezes 41.), Horváth, Éliás (Wadolowski 50.) összeállításban. 
A tavaszi szezon rajtjáig még két hét van, így akad lehetőség további edzőmérkőzéseket játszani. Március 5-én pedig ismét a bajnokság keretén belül futhatnak pályára a csapatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában