Kézilabda

2023.02.05. 18:45

Az Alba nagy fordítása: beérte a Kohászt

Dunaújváros - A női kézilabda NB I. 13. fordulójának szombaton véget ért játékhetén a Dunaújvárosi Kohász nem volt érdekelt, miután az ekkorra kiírt találkozóját korábban lejátszotta.

Gallai Péter

Utasiék mínusz hétről nyertek a Kisvárda ellen Fotó: KA/FMH

Rapatyi Tamás, a DKKA vezetőedzője már a szezon elején megmondta, hogy nagyon sűrű lesz a bajnokság középmezőnye, s bizony bárki legyőzhet bárkit. Nos, ezt a tézist fordulóról fordulóra igazolja a szezon, hisz’ nincs olyan hét, amikor ne lenne meglepetés, vagy éppen újabb körbeverés – igazi „tippmix-gyilkos” módon. 

A hétre a Békéscsaba Siófok elleni bravúrja kívánkozik az élre, de pénteken az Alba Fehérvár Kisvárda elleni sikere sem akármilyen meccsen született meg. A fehérváriak először hétgólos hátrányukat dolgozták le, majd a második fél­időben az összeomló és harminc perc alatt öt (!) gólig jutó Kisvárdát négy találattal, 26–22-re győzték le. Sikerével az Alba meccs- és pontszámban is beérte a Kohászt a tabellán, sőt, jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzve a hetedik helyre lépett fel. 
A 13. forduló eredményei: Siófok–Békéscsaba 27–29, Érd–Vác 21–29, Moson­magyar­óvár–Győr 21–28, Budaörs–NEKA 28–21.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában