Sárkányhajó

2022.09.28. 22:13

Ezüst- és bronzérem a sárkányhajó ob-n

A Dragon Steel Sportegyesület versenyzői a 20. magyar sárkányhajó-bajnokságon vettek részt az elmúlt évek hagyományaihoz híven Fadd-Domboriban. A dunaújvárosi klub sportolói egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a megmérettetést.

Gróf András

A dunaújvárosi küldöttség a nem éppen kedvező időjárási körülmények ellenére jó hangulatban versenyzett

Fotó: Dragon Steel

A végül két napra szűkített versenyen 200, 500 és 2000 méteres, illetve a 25 éves magyar sárkányhajó sport tiszteletére rendezett jubileumi 100 méteres versenytávon mérettették meg magukat a Magyar Sárkányhajó Szövetség egyesületei. 
 

Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke a napokban rendezett verseny részleteiről tájékoztatta szerkesztőségünket. 
– A legrangosabb hazai seregszemlén egyesületünk huszonnyolc taggal nevezett, két premier (vegyes és open) kategóriában, 200 500 és 2000 méteren. Az időjárás nem kedvezett, nagymértékben nehezítette a versenyzést, áztunk, fáztunk, hideg szél csapkodott bennünket és korbácsolta a hullámokat. Legelső sikerünk a premier open 200 méteren elért bajnoki bronz­érem volt. A premier vegyes csapatunk 2000 méteren a hatodik helyen végzett – mondta, majd beszámolt a viadal másnapján elért sikerekről is. 
– A premier vegyes csapatunk 500 méteres távon bejutott a nagydöntőbe, ahol aztán az ötödik helyet szerezte meg. A premier open egységünk 500 méteres távon kemény küzdelmekben végül ezüstérmet vívott ki. Összességében elmondható, hogy a nehézségeink ellenére két bajnoki éremmel gazdagodunk, és egy jó hangulatú versengésben volt részünk. A csapatunk tagjai küzdöttek egymásért, a hajó jó teljesítményéért, végül pozitív hangulatban, illetve jó érzésékkel térhettünk haza erről a magyar bajnokságról – tette hozzá az elnök. 
 

Tóth Edit továbbá kiemelte, hogy a versenyszezon lezárultával a hangsúly mostantól a jövő évi hazai, valamint a nemzetközi versenyekre való felkészülésen van az egyesület tagjai számára. 
A Dragon Steel magyar bajnokságon szerepelt csapata: 
Bárdos Helga, Bényi Andrásné, Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kurucz Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Putráné Prak Ágnes, dr. Rubics László, Simonidesz Zoltán, Sipos Árpád, Szatmári Csaba, Tóth Andrea, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Vércse Edit, Wizner Dávid. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában