Rossz kezdés

2022.03.31. 08:34

Végül győzött a rutin, kikaptak a Gorillák

Bár nagyon készültek a Gorillák, nem sikerült győzelemmel kezdeni az idényt az amerikai futballistáknak. Az ezüsthátúak 10–12-re kikaptak az Rebels Old Boystól a divízió II-es bajnokság kezdetén. Folytatás április 10-én.

Morva Dávid

Fotó: LI

Verőfényes napsütés, kellemes tavaszi idő. Igazi futballkörülmények uralkodtak vasárnap a radari sporttelep műfüves pályáján, ahol a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz fogadta a Rebels Old Boys csapatát. 
A hazaiak meglepő húzással indították a találkozót, ugyanis Madarász Attila kezdett az irányító pozícióban. Ezzel azonban nem a kívánt hatást érték el, lévén az első negyedben hátrányba kerültek egy hosszan végigvitt támadást követően (0–6). Érdekesség, hogy a jutalomrúgás helyett a vendégek kétpontos figurával próbálkoztak, amit azonban nem sikerült végrehajtani. 
Egy labdaszerzést követően azonban egy futás után nemcsak egyenlítettek, hanem a vezetést is átvették a Gorillák (7–6), majd a második felvonásban egy mezőnygóllal tovább növelték előnyüket (10–6). A játékrész folytatásában érdemi változás nem történt, így dunaújvárosi előnnyel vonultak félidőre a csapatok. 

A harmadik etapban jórészt a mezőnyjáték dominált, pontokat nem pakoltak fel a táblára a csapatok. A hazaiak egészen a záró játékrészig tartották előnyüket, ekkor azonban egy touchdownnal a maguk javára fordították az állást a vendégek (10–12). A hajrában már nem változott az állás, így vereséggel kezdtek a Gorillák. 
A találkozót követően Madarász Attila értékelte a látottakat: – Sajnos kijött a rutinbeli fölényük a vendégeknek, na meg az edzéslátogatottság hiánya a miénken. Nem olyan formációval szerepelt ellenfelünk, amit vártunk, így a falembereink többségét megzavarták. A védelmünk erős volt ugyan, de jobbak is lehettünk volna. Volt labdaeladás, de ettől függetlenül jobb teljesítményre lett volna szükség. Szerencsére sérülés nem történt, de azt gondolom, ezt a találkozót meg kellett volna nyernünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában