A junior Acélbikáknak is befejeződött

2022.03.06. 20:12

Két sima győzelemmel jutott tovább a DAB ellen a Debrecen a bajnokságban

A Dunaújvárosi Acélbikák felnőttcsapata után a juniorok is befejezték az idei bajnokságot. Az utóbbiak a Debreceni HK-val csaptak össze a rájátszásban a legjobb négy közé jutásért. A párharc az egyik fél két győzelméig tartott. A Debrecen kétszer is megverte a DAB-ot, így a hajdúságiak jutottak tovább.

Agárdy Csaba

Domokos Tamás, a dunaújvárosiak csatára Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Arról már beszámoltunk, hogy az első meccsen Debrecenben 9–1-re nyert a DHK, majd szerdán Dunaújvárosban 8–3-ra bizonyult jobbnak. Ahogy a szezon során megszokhattuk, a dunaújvárosiak ezúttal is létszámhiánnyal küzdöttek, most sem volt meg három teljes soruk, miközben az ellenfelek általában négy sorral játszottak ellenük. 

 

DAB – Debrecen 3–8 (0–4, 2–1, 1–3) 

DAB: Ferreira (Hungler) – Bubnov 2 (1), Jadlószki (1), Popov (2), Kabatayev (1), Somogyi – Piszmann M., Gebei B, Tamás 1, Balogh, Lengyel – Szabó, Szénási, Domokos, Palla. Edző: Peter Lichanec. 

 

Gyakorlatilag az első harmadban eldőlt minden, amikor a hatodik és a tizennyolcadik perc között négy gólt kaptak az Acélbikák. A második játékrészben egy pillanatra visszatért a remény, hiszen a DAB a harmad elején két perc alatt Bubnov révén két gólt szerzett. De utána már csak a vendégek voltak eredményesek, sőt, a befejező harmadban négy perc alatt háromszor is betaláltak. A dunaújvárosiak végül a bajnokság nyolcadik helyén végeztek. 

A DVTK Jegesmedvék – Budapesti Jégkorong Akadémia és az Ifj. Ocskay Gábor NJA – Újpesti JA párharcokból a BJA és az Ocskay jutott tovább. 

A Vasas SC – Győri Nemak ETO HC 1–1-re állt, a harmadik meccs lapzártánk után ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában