Nyerni kell

2022.03.26. 20:00

Hazai pályán kezdenek a Gorillák az „Öregfiúk” ellen

A nyári időszámítás első jelentős dunaújvárosi sporteseménye lesz vasárnap délután 15 órától, amikor is a DAK Acél Gorillaz a Rebels Oldboys gárdáját fogadja a radari sporttelepen.

Morva Dávid

2019.09.13. Dunaújváros Gorillaz Amerikai Futball Klub edzése Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az elmúlt másfél-két év finoman szólva sem kedvezett a szervezett sportesemények szerelmeseinek. A hétvégén rajtoló honi amerikaifutball-bajnokság azonban – reményeink szerint – már fennakadások és korlátozások nélküli szezon lesz. 

Így vannak ezzel a Gorillák is, akik vasárnap megkezdik szereplésüket a Divízió II-ben, teszik mindezt hazai pályán. Az esélyeket az „ezüsthátúak” vezére, Madarász Attila latolgatta.

A Rebels Oldboys csapatát látjuk vendégül. A gárda tavaly nem indult a bajnokságban, és amennyire tudom ez lesz az utolsó szezonja. Játékosai igazi régi motorosai a hazai futballéletnek, akik főként a rutinjukra alapozva hozzák le a meccseket. Amennyire tudom, nem lesznek túl sokan sem most vasárnap.

A hazaiak heti két tréninggel edzettek, és bár a csapat létszáma közelít a negyvenhez, a gárda vezetője nem teljesen elégedett. 

A felkészülésünk nem volt olyan, amilyet vártam. Játszottunk két edzőmeccset, ahol voltak pozitív dolgok. Szeretnénk nyilván győzni is, de néhány játékosnak nem készült el a sportorvosi igazolása, így a csaknem 40 fős keretünkből nagyjából 30-an leszünk az oldalvonal mellett.

A Gorillák a holtszezonban nem találtak megfelelő személyt a vezetőedzői poszt betöltésére, így egy korábbi játékos segít a csapatrészek felkészítésében.

A vasárnap délután 15 órakor kezdődő találkozóra a belépés ingyenes, pontosabban becsületkasszás lesz. Az új időszámítás pedig remélhetőleg szerencsét hoz a Gorilláknak, akik győzelemmel vághatnak neki a szezonnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában