Jégkorong

2022.01.31. 20:53

Ifjabb Azari Zsolt irányítja már az Acélbikákat

A hét végi két mérkőzés után, amikor szombaton a Gyergyói HK-tól 2–1-re, majd másnap a Corona Brassótól 6–2-re kikapott, a DAB jégkorongcsapata újabb meccset játszik. Vagyis az Acélbikáknak nincs sok idejük a sebeket nyalogatni: ma Miskolcon szerepelnek (18 óra) a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

ACs

Szappanos Dávid (balról) küzd keményen az ellenfelével Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A Brassó elleni találkozó sokáig ki-ki meccsnek tűnt, hiszen a 40. percben csak 3–2-re vezettek a brassóiak, tehát még bármi lehetett volna. 

A találkozót a két edző így értékelte. 

 

Azari Zsolt: – Ahogy a Gyergyói HK ellen, úgy ma sem volt gond az akarással, de a második harmad végén elkövetett óriási hibánk és az abból kapott gól sajnos nagyon rosszkor jött. Nagyon elfáradtunk a harmadik harmadra, amelyben hiába kockáztattunk, s hoztuk le kapusunkat is, sajnos nem tudtuk már szorossá tenni a meccs végét. 

Strenk Hunor (Brassó, másodedző): – Az első harmadba jól állt bele a DAB, de a szünetben megbeszéltük, hogy nem kell változtatnunk a játékunkon, csináljuk azt, amit addig, és jönni fognak a gólok is. A második harmadtól már nagy fölényben játszottunk, s bár a hazaiak kapusa kiválóan védett, a harmadik húsz percben jó játékkal biztosítottuk be a győzelmet. 

Talán többeknek feltűnt, hogy a Dunaújvárosi Acélbikáknál már nem Leo Gudas nyilatkozott, hanem a csapat menedzsere, ifjabb Azari Zsolt. Ennek oka, hogy különösebb csinnadratta nélkül (hivatalos bejelentés sem történt) a cseh Leo Gudas helyét Azari Zsolt vette át, és Gudas lett a másod­edző. Azari a bajnokság végéig irányítja az együttest, utána születik döntés arról, hogyan alakul ki majd a szakmai stáb. 

 

Az akarással a Brassó ellen sem volt gond, de az kevés a pontszerzéshez

Visszatérve a Jegesmedvék elleni mérkőzésre. A miskolciak csak egy meccset játszottak a hét végén, akkor hazai pályán kikaptak a címvédő és a tabellát most is magabiztosan vezető SC Csíkszeredától 4–2-re. A DVTK nyolcadik a tabellán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában