labdarúgás

2021.10.21. 21:06

Rangadó után ismét nyerni készülnek

Az NB III. közép csoportjában szerdán rangadót nyert idegenben a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Vasárnap 13 órakor pedig már hazai környezetben a Vác FC gárdáját fogadják az újvárosiak.

Gróf András

A Balassagyarmat elleni hazai vereséget követően hamar magára talált az együttes, pedig Varga Balázs vezetőedző betegsége miatt csupán otthonról szurkolhatott nekik. A váciak elleni találkozóra is Tóth Árpád másodedző irányításával készül a társaság.

– Makón muszáj volt pótolni az elvesztett pontokat. A szerdai mérkőzésen a csapat százszázalékosan betartotta az öltözőben megbeszélteket. Tulajdonképpen mindkét félidőben az történt, amit mi szerettünk volna. Egy rossz talajú pályán játszottunk, amelyen kevésbé lehetett kreatívan futballozni, ezért elsősorban a kontrákra építettünk. A második félidőben történt kiállítást követően azonnal rendeztük a sorokat, és az addigi mederben folyt tovább a mérkőzés. Szerencsére nem igazán tudtak „hozzánk nyúlni”. Összességében elmondhatjuk, a kiállítás ellenére magabiztosan hoztuk a három pontot. A Vác ellen biztosan nem számíthatunk a szerdán kiállított Papp Mátéra. A térdsérüléssel bajlódó Jakab Dávid sem valószínű, hogy pályára léphet. Kisebb izomsérülése van Dorogi Renátónak is. A váciak mestere, Csank János bizonyára alaposan megszervezi majd a védekezést, valamint a pontrúgásokat, de a győzelem érdekében nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni – nyilatkozta.

Pokorni Péter
Fotó: DPASE

Az újvárosiak kapusa, Pokorni Péter hetek óta jó formában, így magabiztosan várja a vasárnapi összecsapást is: – Már a nyári felkészülési találkozókon látszott, hogy amit a szakmai stáb elképzel, az jól működik. Természetesen ehhez kellett a csapat is. Úgy érzem, jelen pillanatban ez a kettő remekül összeillik. Az eddigi eredmények hatására remek a hangulat az öltözőben. Jó példa erre, hogy a Balassagyarmat elleni vereséget követőn már fél óra múlva arról beszültünk, hogy miként kellene nyerni Makón. Megyünk előre, szeretnénk minél több meccset nyerni.

A további párosítások: FTC II – Gerjen, Bp. Honvéd-MFA II – Balassagyarmat, ESMTK – Monor, FC Dabas – Makó, Cegléd – Paks II, Mohács – Dabas-Gyón, Hódmezővásárhely – MTK II, Szekszárd – Rákosmente, Kozármisleny – Iváncsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában