vízilabda

2021.10.24. 21:12

Magabiztos sikerrel nyitották a bajnokságot

A bravúros, bronzérmet jelentő olimpia után végre elindult a női 2021/2022-es vízilabda-bajnoki idény. Az első fordulóban a három olimpikont is felvonultató, ám újabb jelentős fiatalításon áteső újvárosiak a tatabányaiakat fogadták péntek este a dunaújvárosi uszodában.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A találkozót a lassakén újraszerveződő helyi férfi pólóélet bemutatása jegyében a dunaújvárosi és zentai férfi vízilabdások baráti rangadója vezette fel.

DFVE – Tatabánya 13–5 (3–2, 3–0, 4–1, 3–2)

Dunaújváros: Maczkó – Szilá­gyi 3, Gurisatti 3, Horváth 1, Mahieu 2, Szabó, Mucsy 1. Csere: Buis (kapus), Sajben N., Erdélyi, Somogyvári, Pál, Szellák 2, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A Nemzeti Sport bajnoki beharangozója és esélylatolgatása szerint ebben az idényben is a bajnoki címvédő UVSE és az újvárosiak között fog majd eldőlni a bajnoki cím.

Az újvárosiak francia klasszisa, Mahieu ezúttal is eredményesen pólózott
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A hazaiaktól az első fordulóban mindenki magabiztos győzelmet várt. Az újvárosiaknak nélkülözniük kellett a sérült Gardát, ám ha kicsit döcögősen is, de 3–2-re hozták az első negyedet, majd a folytatásban már beindult az újvárosi henger. A második és harmadik játékrészben összesen hét gólt szereztek Mihók Attila tanítványai, mire a bányávárosiak részéről mindössze egy találat érkezett.

A záró nyolc percre a hazaiknál mindenki lehetőséget kapott, így kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ám a meccs kimenetelét ez érdemben nem befolyásolta. Gurisattiék végül 13–5-re nyertek, így győzelemmel kezdték a bajnokságot. Folytatás október 27-én este a Tiszavirág uszodában, a Szeged ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában