nyíltvízi úszás

2021.09.30. 21:01

Hunor a világ legjobbjaival úszhat a tengerben

A juniorok nyári nyílt vízi Eb-jén, 5 kilométeren szerzett aranyérme után a legjobb felnőttek ellen is megmutathatja tudását a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor, aki a magyar válogatottal holnap utazik az Európa-kupa olaszországi állomására edzőjével, Szabó Gergővel.

Gallai Péter

20210719 Dunaújváros Kovács-Seres Hunor (képen) - a Dunaújvárosi Központi Sport Egyesület Úszó Szakosztályának versenyzője - a magyar úszóválogatott tagja a Dunaújváros Fabó Éva Sportuszoda medencéjében Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

A magyar csapatban olyan társak mellett szerepelhet a dunaújvárosi klub tehetsége, mint a Tokióban olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf, vagy a Tokióban negyedik, Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna.

– Az utánpótlásból többen kapnak lehetőséget, köztük van Hunor is. Ez a verseny egy sorozat, az előző állomás Barcelonában volt. Csak érzékeltetésül, milyen erős és nívós viadalról van szó, azt az olimpiai bajnok német fiú nyerte meg. Azaz elég nagy nevek vannak a felnőttversenyen, amire meghívtak minket is. Óriási megtiszteltetés, hogy kipróbálhatja magát ilyen szintű versenyen is tizenöt évesen – mondta az indulás előtt lapunknak Szabó Gergő.

Kovács-Seres Hunor nagy megtiszteltetése a lehetőség
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tréner megjegyezte, kicsit az ismeretlenbe ugranak, ugyanis a táv tíz kilométer lesz, ami új versenyzőjének és a közeg is, ugyanis tengerben szintén nem szerepelt még. Ráadásul állítólag elég nagy hullámok is szoktak lenni.

– Igazából ez egy „kirándulás” lesz a legjobbak között, de komolyan készültünk rá. Úgy beszéltük meg a szövetségi kapitánnyal, Hunor ezen az egy állomáson indul, vasárnap áll rajthoz, és hétfőn érkezünk haza. Mivel soha nem szerepeltünk ilyen távon és körülmények között, ráadásul ilyen ellenfelekkel sem, kíváncsian várom, mire lesz képes tanítványom. Az biztos, nagyon eltökélt és az eddigi felkészülése is jól halad, de még a szezon elején vagyunk, ezért nincs tökéletes formában, ami igaz a többiekre is. A következő nagy versenyünk itthon október második felében a hosszú távú medencés országos bajnokság lesz, tulajdonképpen ez az olaszországi verseny egy kiváló állomása ennek az útnak. Várom, ilyen veretes mezőnyben miként tud majd helytállni Hunor, nem féltem őt, nyilván az lehet az elvárás, hogy legjobb tudása szerint teljesítsen. Elsősorban tapasztalatszerzésnek fogjuk fel, aztán meglátjuk, ebből mi sül ki – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában