jégkorong

2021.09.20. 21:18

Befejezték az erdélyi túrájukat az Acélbikák

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata tegnap Csíkszeredában befejezte erdélyi turnéját az Erste Ligában. A DAB a bajnokság talán három legerősebb csapatához látogatott. Pénteken Gyergyószentmiklóson 10–4-re, szombaton Brassóban 8–1-re, tegnap pedig Csíkszeredában 8–4-re kapott ki.

Agárdy Csaba

Fotó: Milata Daniel-Maximilian

Csíkszereda – DAB 8–4 (4–1, 2–1, 2–2)

SC Csíkszereda: Adorján – Farkas (1), Kubat, Becze 1 (1), Polak 1 (3), Rokoly Sz. 1 (3) – Kulyash 1, Reisz (1), Skachkov 1, Sofron 1, Stach (1) – Gecse 1, Láday (1), Bíró 1, Kostitsin (1), Péter A. (1) – Bajko, Casaneanu, Fodor, Péter B., Rokoly N. Vezetőedző: Sundquist Magnus.

DAB: Pinczés B. (Kovács) – Erdély, Pozsár, Dudkin, Lőczi, Szappanos – Benke (1), Bobcek, Németh P. 3, Szűcs (1), Török (1) – Bubnov, Szécsi, Horváth, Németh Á. 1, Pinczés O. (1)– Druja, Gebei G., Somogyi (1), Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

Brassó után Csíkszeredában kapott ki a DAB Fotó: Corona Brasov

A 8. percben szerezte meg az Erste Liga címvédője a vezetést, de Németh Péter révén gyorsan egyenlített a DAB. A harmad közepén negyvennégy másodperc alatt két gólt kaptak az Acélbikák. Leo Gudas ezután kapuscsere mellett döntött, Pinczés Bendegúz helyére Kovács Dávid állt be. Ez sem segített a dunaújvárosiakon, mivel a 13. percben újabb gólt kaptak (4–1).

A második játékrészből még két perc sem telt el, amikor már 5–1-re vezettek a székelyek. A 29. percben azután Németh Péter megszerezte a második gólját, ezzel egy kicsit szorosabbá téve a mérkőzést.

Azonban ez a helyzet nem sokáig tartott, mivel a hazaiak ebben a játékrészben szereztek még egy gólt (6–2), ezért nyugodtan készülhettek a befejező húsz percre.

Az 51. percben Németh Péter megszerezte harmadik találatát, igaz, ekkor már 7–3-ra vezettek a házigazdák. A vége 8–4 lett.

Ahogy várható volt, a DAB-nak egyik erdélyi mérkőzésén sem volt esélye a győzelem megszerzésére, de még a találkozók szorossá tételére sem. Erdélyben akkor sem volt könnyű helyzetük az Acélbikáknak, amikor dobogóra esélyes csapatuk volt, most pedig egy átalakított, nagyon megfiatalított együttessel neveztek a ligába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában