Labdarúgás

2021.09.14. 20:06

A Rácalmás első győzelme

A forró nyár után elérkezett a szüreti időszak, és ez így van most a fociban is. Ugyanis a Fejér megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának déli csoportjában is megteltek a puttonyok egyes csapatoknál, legalábbis az eredményeket tekintve.

Horváth László

A legtöbb gólt, hetet a Nagylók rúgta a Baracskának, de Alap, Kulcs, Dég és ellenfele is fél tucat találattal lett gazdagabb. Utóbbi két együttes 6–6-os döntetlennel osztozott a pontokon. A forduló meglepetését ezúttal a Rácalmás szolgáltatta, amely a Tác-Csősz együttesét ütötte ki.

Rácalmás – Tác-Csősz 5–1 (2–1)

Rácalmás: Tóth – Marczinka, Juhos, Nagy, Balogh (Kis-Szabó 80.), Gergelyfi (Szabó 87.), Suplicz, Czinkon (Decsi 66.), Bartók (Nyul 80.), Mészáros (Horváth 65.), Illés.

Gólszerző: Bartók (6., 12.), Marczinka (51.), Mészáros (57.), Horváth (87.), illetve Varga (15.).

A kétgólos Bartók Normant ünneplik a rácalmásiak
Fotó: Horváth László

– Az első félidőbe kicsit belealudtunk. A szünetben fel kellett rázni a fiúkat, hogy a játék képe és a helyzeteink alapján jóval többet ki lehet hozni ebből. Szerencsére a nehézkes indulás ellenére felpörögtünk, majd okos, passzos focival végre azt nyújtottuk a közönségnek, amit régóta vártak. Talán kezd összeérni a csapat. Tudnak már meccs közben kommunikálni egymással, és ez meg is hozta a gyümölcsét. Természetesen a mostani győzelem után még nem lehet messzemenő következtetést levonni, de mindenképpen feldobja a hangulatot, és erőt ad a folytatáshoz – hallhattuk a rácalmási tréner, Boncz Gábor ezúttal boldog értékelését.

Vajta II – Kulcs 1–6 (1–2)

Kulcs: Nagy (Virág 69.) – Godó, Ócsai, Szekszárdi, Cserkuti, Molnár (Lengyel 67.), Mács­falvi (Bíró 67.), Cseresnye, Nyárasdy, Erdélyi (Németh 46.), Balla (Seres 71.).

Gólszerző: Kovács (31.), illetve Mácsfalvi (21, 61.), Cserkuti (34., 89.), Balla (60.), Szekszárdi (66.).

Szintén jó teljesítménnyel zárta a hetet a Kulcs gárdája, amely ismét otthon játszhatott, mivel közös megegyezéssel a pályaválasztói jogot elcserélte a Vajta. Az első fél­idő hasonlóan zajlott, mint Rácalmáson, de a pihenőt követően a hazaiak is belehúztak a gólgyártásba. Horváth László kulcsi edző szerint az előző heti jó szereplés megalapozhatta a lelkesedést. A következő két forduló meghatározó lesz, és természetesen bíznak a további pontszerzésben.

További eredmények: Bes­nyő – Beloiannisz 2–3, Velence SE – Lajoskomárom II 1–0, Cece – Alap 0–6, Ráckeresztúr – Sárszentágota 3–4, Nagylók – Baracska 7–2, Dinnyés – Dég 6–6.

A tabella élén 12 ponttal magabiztosan és eddig botlás nélkül vezet a Beloiannisz. Szorosan nyomában a Sárszentágota és az Alap áll 3-3 győzelemmel. A középmezőnyben 6 ponttal a 9. helyen van Kulcs, és végre a Rác­almás is elmozdult a lista utolsó előtti helyéről a 11.-re. Amint az eredményekből és a tabella helycseréiből látható, érdemes kilátogatni a találkozókra, hiszen fordulatos, jó hangulatú és nem utolsósorban gólokban bővelkedő mérkőzéseket láthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában