triatlon

2021.08.22. 21:52

Leghosszabb nap a DTSE csapatával

A múlt héten immáron 32. alkalommal rendezték meg Nagyatádon és környékén a legendás hosszú távú triatlonversenyt, amely ezúttal nyílt nemzetközi bajnokság és egyben magyar kupa viadal is volt. A Magyar Triatlonszövetség által kiírt hivatalos országos bajnokság szeptember 12-én lesz.

Szabó Szabolcs

A 32. extremeMan Nagyatád hosszú távú triatlonversenyre, amelynek közismert beceneve: „A leghosszabb nap” 450 egyéni és 200 váltócsapatot vártak a rendezők – mondta el Herr Gyula, a szervezőbizottság elnöke a seregszemle előtt a sonline.hu-nak.

A korábbi évekhez hasonlóan a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület (DTSE) is népes különítménnyel vágott neki a hazai triatlonélet egyik leginkább követett versenyének. A tavaly kategóriájában győztes Pötör Zoltán ezúttal második helyen ért célba a nagy rivális Hergovics Gábor (Alba Triatlon SE) mögött. Tavaly éppen fordított sorrend született, kérdés, mit hoz majd a 2022-es seregszemle. E korosztályban (55-59 év) a legendás ultrasportoló, Szőnyi Ferenc az 5. helyen végzett.

Somogyvári Ákos, Somogyvári Lili és Burkovics Márton Fotó: DTSE

A DTSE színeiben első vas­ember távját (3800 m úszás, 180 km kerékpározás, 42,125 km maratoni futás) teljesítette Hegedűs Attila, ő kategóriájában 51. lett. A háromfős váltók mezőnyében az előkelő 6. helyen zárt a DTSE Acéltrió, Somogyvári Lili, Burkovics Márton, Somogyvári Ákos összeállításban. A DTSE másik, kétfős vegyesváltója, Boda Viktória és Pötör Balázs duója kategóriájában a 17. lett. Bár nem a DTSE színeiben indult, ám a Dunaújvároshoz kötődő Pötör Gergely egyéniben abszolút 151., amíg saját kategóriájában a 18. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában