negyedikek lettek

2021.07.05. 09:38

Vereség a szezonzáró bajnoki mérkőzésen

Lejátszotta a szezon utolsó bajnoki mérkőzését a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-együttese. A HFL harmadosztályának utolsó találkozóját idegenben a Levelek Spartans ellen vívták az ezüsthátúak.

Morva Dávid

20210530 Dunaújváros DAK Acél Gorillaz - Jászberény Wolverines férfi amerikai labdarúgó mérkőzés a Dunaújváros Radari Sporttelepen Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az már a találkozó előtt biztossá vált, a szombati mérkőzés egyik részt vevője sem juthat a Divízió II-es bajnokság rájátszásába. Ezzel együtt azt semmiképpen sem állítanánk, hogy tét nélküli volt a találkozó, hiszen a csoport harmadik helyezése mellett mindkét gárda szerette volna győzelemmel befejezni a Coviddal terhelt 2021-es bajnoki évadot.

Az előzetes várakozások szerint szoros mérkőzésre volt kilátás szombaton

Az előzetes várakozások szerint szoros mérkőzésre volt kilátás, hiszen a felek 2–2-es mérleggel álltak a párharc előtt, a szerzett és kapott pontok arányában azonban, ha csak egy kicsivel is, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek álltak jobban. Ilyen előjelek után kezdetét vette a mérkőzés. Az első negyed lassan tapogatózva indult, érezhető volt, hogy egyik fél sem szeretne nagy hátrányba kerülni. A nagy óvatoskodásból a hazaiak jöttek ki jobban, akik egy szép drive végén, szereztek touchdownt, majd a jutalomrúgást is értékesítették (7–0). A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban azonban a Gorillák védelme állta a sarat, így bár a Spartans ígéretes pozícióba került, az akciót „csak” mezőnygóllal fejezték be (10–0), nem pedig touchdownnal.

A sok sebből vérző, tartalékos dunaújvárosi együttes utolsó találkozóján kikapott a Levelek Spartanstól Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Támadásban azonban továbbra sem alkotott maradandót a vendégek offense-fala, ennek pedig az lett az következménye, hogy a defense folyamatosan nyomás alá került, ezt a hazaiak kihasználták, és egy újabb toucdownnal büntették (17–0). Ezt követően megához tért a dunaújvárosiak támadóegysége, és ha nehezen is, de sikerült eljutni a hazaiak endzone-jába, így 17–7-es állással mentek nagyszünetre a csapatok.

Teljesen borult az elképzelt játékterv

– Már a mérkőzés előtt sok sérültünk volt, ehhez még hozzájött, hogy péntek este további öt ember mondta le a szereplést ilyen-olyan okok miatt. Végül 24 fővel érkeztünk a mérkőzésre, ahol a bemelegítésnél két további sérülés nehezítette a dolgunkat. Végül huszonkét fővel vágtunk neki a találkozónak. Mondanom sem kell, így mennyire nehéz játszani. Mindenki szerepelt mindenhol, az előzetes felállás illetve elképzelt játékterv az teljesen borult. Sajnos nem sikerült nyerni – értékelt Madarász Attila elnök.

Alighogy elkezdődött a harmadik játékrész, a hazaiak újabb hatpontost szereztek. A gorillák védelme minden bizonnyal az öltözőben maradt, más magyarázat aligha van arra, hogy a Sparatans futója 70 yardot tehetett meg anélkül, hogy nagyobb akadályba ütközött volna (24–7). Ez láthatóan megzavarta a gorillákat, ugyanis újabb toucdownt kaptak (31–7), ezzel már a harmadik negyedre eldőlt a győztes kiléte. A vendégek becsületére legyen mondva, hogy innentől teher nélkül játszottak, és még a játékrészben további két alkalommal eljuttatták a spartans endzone-jába a tojáslabdát (31–21). A találkozó záró etapjában a hazaiak még egy utolsó hatpontost szereztek, kialakítva ezzel a 38–21-es végeredményt. A gorillák végül a csoport negyedik helyét megszerezve zárták a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában