újabb igazolás

2021.07.23. 19:25

Fiatal orosz csatár érkezett az Acélbikákhoz

duol.hu

Fotó: acélbikák

Dunaújváros – Újabb játékost igazolt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Dmitri Dudkin az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról érkezik a DAB-hoz, ahol első felnőtt szezonjára készülhet. A fiatal orosz csatár korábban hazájában játszott, legtöbbet a HV Lokomotív Jaroslav csapatában, a legutóbbi szezonban pedig a fehérváriak U21-es csapatában szerepelt, s szerzett 21 meccsen 39 pontot (26 gól, 13 assziszt). Átigazolásáról elmondta, bízik abban, hogy hasznos tagja lesz a DAB felnőttegyüttesének.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia színeiben 26 gólt lőtt 21 mérkőzésen

– Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kereste meg a korábbi klubomat, a HC Lokomivot, hogy ajánljanak nekik egy fiatal játékos. Ezután kaptam egy ajánlatot, amit elfogadtam. A szerződésem lejárt a szezon végén, és szerettem volna szintet lépni, és a felnőttek között kipróbálni magam. A Dunaújvárosi Acélbikák fiatal, ambiciózus csapatot épít, ahol én is szeretnék bizonyítani. Számomra csak a győzelem elfogadható, és ezért mindent megfogok tenni. Nagyon sokat hallottam arról a hihetetlen hangulatról, amit a dunaújvárosi szurkolók varázsolnak a csarnokba. Bízom benne, hogy én is átélhetem a pályán azt, ahogy a csapatot buzdítják a drukkerek – nyilatkozta a játékos a csapat honlapjának.

A KHL juniorból

Dmitri Dudkin a Lokomotív Jaroslavl minden korosztályos csapatában szerepelt. Az U18-as orosz bajnokságban a GUOR Jaroslavlban huszonhárom mérkőzésen harmincnyolc pontot szerzett. Mielőtt Magyarországra került (2019/2020) az AKM Novomoskovskban, a KHL junior ligájában szerepelt.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában