röplabda

2021.06.07. 18:58

Az országos döntőkben állhattak dobogóra a fiúk

Az elmúlt időszakban a DSE Röplabda Akadémia két korosztályos együttese is az országos döntőben lépett pályára. Az U17-es csapat Kecskeméten, az U21-es együttes pedig Kaposváron játszott a hat csapat részvételével megrendezett fináléban.

Gróf András

Az U17-es gárda az A csoportba került, ahol az első találkozót 3:2-re elvesztették a házigazda KESI ellen, majd 3:0-ra kikaptak a RÖAK Kaposvár-Fino gárdájától, így a csoport harmadik helyén végeztek.

A folytatásban, a keresztjátékban a B csoport második helyezettjével, az ÉDRA-Dág KSE gárdájával játszottak a legjobb négy közé kerülésért. Az összecsapást 3:1-re nyerték az újvárosiak, így bejutottak az elődöntőbe, ahol ismét kecskemétiek következtek. A papírforma ezúttal sem borult, a hazaiak 3:1-re diadalmaskodtak. A bronzmeccsen újra a RÖAK Kaposvár-Fino ellen léptek pályára a dunaújvárosiak. A találkozót kétjátszmás hátrányból 3:2-re a DSE Röplabda Akadémia gárdája nyerte, így a dobogó harmadik fokán végeztek.

Az U17-es gárda a dobogó harmadik fokára állhatott fel Kecskeméten
Fotó: DSE RA

Az U17-es Buzek László OSB végeredménye: 1. KESI, 2. Pénzügyőr SE, 3. DSE Röplabda Akadémia, 4. RÖAK Kaposvár-Fino, 5. ÉDRA-Dág KSE, 6. Szolnoki SPC.

A DSE Röplabda Akadémia kerete: Tóth Kristóf, Herceg Kristóf, Tömöri László, Szilá­gyi András, Vida Péter, Gőczi Dániel, Béres Mátyás, Vörös Levente, Winter László, Kuti Márk, Vicsik Szabolcs. Vezetőedző: Szűcs Ákos.

Szűcs Ákos: – Sokat dolgoztunk, az alapszakasz tizedik helyéről jöttünk fel erre a csodás helyre. Köszönöm a csapatnak és minden kollégámnak, aki ebben részt vett. Ezt az eredményt nyugodtan érezze a magáénak mindenki, mert ezért megdolgozott.

Az U21-es korosztály is az A csoportban kezdte meg a küzdelmeket, ahol az első meccsen 3:0-ra kikaptak a Szolnoki SPC együttesétől, majd 3:1-re legyőzték a Debreceni EAC gárdáját, ami a csoport második helyét jelentette. A keresztjátékban 3:0-ra sikerült legyőzni a VRC Kazincbarcika gárdáját. Az elődöntőben ugyanilyen arányban múlták felül a Fino-Kaposvár együttesét. A fináléban visszavágtak a Szolnoki SPC-nek a csoportban elszenvedett vereségért. Az aranymeccsen háromjátszmás csatában diadalmaskodtak, így megszerezték a bajnoki címet.

Az U21-es együttes aranyérmet szerzett, miután a kaposvári hatos fináléban az élen zárt a Szolnok csapatának legyőzésével Fotó: DSE RA

Az U21 NB I. végeredménye: 1. DSE Röplabda Akadémia, 2. Szolnoki SPC, 3. Debreceni EAC, 4. Fino-Kaposvár, 5. Pénzügyőr SE, 6. VRC Kazincbarcika.

DSE Röplabda Akadémia kerete: Ambrus Bence, Tamási Dávid, Balázs Bálint, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Dulcz Bende Levente, Kecskeméti Bálint, Lombos Gábor, Sümegi Kristóf, Amdegha Mohamed. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Edző: Szabó Gábor.

Kövessy Balázs: – Felnőtt a csapat a feladathoz, és maximális koncentrációval tartották be a taktikai utasításokat. Első alkalommal lettem edzőként magyar bajnok, erre mindig emlékezni fogok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában