DKKA

2021.03.31. 21:09

A pénteki bajnoki sikerrel teljessé tehetik a hetüket

A DKKA együttese a Mosonmagyaróvár ellen aratott, hétgólos ligakupa-negyeddöntős siker után pénteken a bajnokságban a Boglári Akadémia-SZISE otthonában lép pályára nagyon fontos bajnoki mérkőzésen.

Gallai Péter

20210220 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia DKKA (piros mez) - EUbility Group-Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület NKSE (fehér mez) NB I. felnőtt női kézilabda mérkőzés a Dunaújváros Sportcsarnokban A képen: VÁGÓ ATTILA vezetőedző MIHÁLY PETRA (7) ROMÁN DORINA (66) HORVÁTH GRÉTA (17) BABOVIC ANASTASIJA FODOR NESZTA (18) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Forrás: archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

dunaújváros A keddi győzelemmel jó esélyekkel várhatja a csapat a jövő heti visszavágót, azért azt el kell ismerni, a Mosonmagyaróvár nem volt könnyű helyzetben a meccs előtt. Azonban járt már ugyanilyen cipőben a DKKA is a koronavírus miatt.

Gyurka János, az MKC vezetőedzője azzal kezdte a ligakupameccs értékelését, hogy húsz napig levelező tagozatos kézilabdázók voltak a karantén miatt. Az a három edzés, amit tartott a meccs előtt, arra volt jó, hogy egymásnak át tudták adni mozgás közben a labdát. Nagyon sokat „ütött” rajtuk ez a húsz nap.

ágó Attila vezetőedző és csapata a keddi siker után pénteken is szeretne örülni
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A kérdés az volt, mennyire kopott meg a tudás a leállás alatt, láthattuk, rengeteget. Erőnlétünk azon a hőfokon és dinamikán, ami jelenleg jellemzi a Dunaújváros játékát, nagyon sok hibát okozott. Ami nagyon meglepett, hogy a küzdeni tudást nem hoztuk magunkkal, valahogy bizonytalanná vált a játékunk már a kezdéskor is. Egyszerűen nem tudtuk Szalai Babettet és Bulath Anitát, akik hatvan percet példaértékűen küzdöttek a pályán, kikapcsolni, megállítani. Hiányoztak a távoli átlövések, ami kellett volna a hatos fal ellen, a végjáték pedig formalitássá vált – mondta, majd gratulált a Kohász jó és példaértékű játékához.

Vágó Attila, a DKKA mestere azt mondta, nagyon érdekes találkozó volt, tudták, hogy milyen nehézségekkel küzdött az ellenfél a karanténok miatt. Ezt azonban a Kohász is átélte már a szezon során. Azért minden tisztelet az ellenfélnek, hogy kiálltak a mérkőzésre.

– Mi is nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de ugye más okok miatt. Úgy ítéltük meg, számunkra az a legjobb, ha tudunk játszani. Mivel nagyon sok mérkőzés van még hátra, viszonylag kevés rá az idő, és májusban igencsak besűrűsödik a program. Ebből a találkozóból most mi jöttünk ki jobban, a második félidőben feljavult a helyzetkihasználásunk, belőttük a heteseket, illetve a ziccereket, amiket az elsőben elrontottunk. Örülök neki, hogy nyertünk, azonban nem szeretnénk korán ünnepelni, hiszen van még egy visszavágó is, ahol ugyanilyen felkészülten szeretnénk várni a Mosonmagyaróvár csapatát – tette hozzá.

A boglári csapat még a szezon elején tudott kétszer nyerni

Ami a pénteki, a tabella utolsó előtti helyén álló ellenfelet illeti, a boglári együttes eddig két győzelmet tudott szerezni, azokat is jó régen. A szeptemberi nyitányon nyertek a Békéscsaba, majd a Fehérvár ellen. Azóta februárban értek el még egy döntetlent a Békéscsabával. Azért nem szabad lebecsülni a fiatalokat, a DKKA ősszel nagy csatában két góllal tudott nyerni ellenük, az utóbbi meccseken a Kisvárda és a Szombathely is csak ennyivel. Az állás: 1. Győr 34 pont/17 meccs, 2. FTC 28/15, 3. Siófok 26/19, 4. Mosonmagyaróvár 23/16, 5. Vác 22/17, 6. DVSC 21/16, 7. MTK 21/16, 8. Kisvárda 12/17, 9. DKKA 12/18, 10. Érd 12/15, 11. Alba Fehérvár 10/17, 12. Szombathely 6/18, 13. Boglári Akadémia–SZISE 5/18., 14. Békéscsaba 3/17.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában