Labdarúgás

2021.02.14. 20:01

Az ellentétes félidők után DPASE-vereség

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton délben a szintén harmadosztályú VLS Veszprém ellen játszott felkészülési mérkőzést a radari sporttelep műfüves pályáján.

Gróf András

Fotó: LI

A hazai együttesből több labdarúgó is hiányzott, de ennek ellenére nem indult rosszul az összecsapás. A tizenötödik percben egy oldalról érkező beadást az újonnan igazolt fiatal játékos, Kondor Kristóf passzolt a hálóba (1–0). Soha rosszabb bemutatkozást.

Nem sokkal később egy megpattanó labdát követően egyenlítettek a vendégek (1–1). Az első félóra végén Novák Zsombor beadást követően a csapatkapitány, Szepessy Róbert fejelt a kapuba (2–1). A szünetig hátralévő időben is inkább a vendégek térfelén pattogott a labda. A térfélcserét követően is akadt néhány gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt, de tíz perc múlva pontatlanná vált a dunaújvárosi együttes játéka, ami párosult rengeteg egyéni hibával, labdavesztéssel.

Az ötvennyolcadik percben egy, kapusról kipattanó labdát értékesítve egyenlített a VLS Veszprém (2–2). Öt perccel később egy nagy egyéni hibát kihasználva már a bakonyiak vezettek (2–3). Negyedórával a vége előtt újabb gólt szereztek a vendégek. Egy jól eltalált lapos lövés jutott a kapuba, igaz egy leshelyzetben lévő veszprémi játékos „takarta” a labdát a kapus elől. A bizonytalan játékvezető értekezett az asszisztenssel, de végül jóváhagyta a gólt (2–4). A folytatásban már nem született újabb találat, csak a vendégek részéről elkövetett néhány indokolatlan belépő korbácsolta az indulatokat.

A rutinos Szepessy Róbert ezúttal fejjel volt eredményes a Veszprém elleni felkészülési mérkőzésen
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Két ellentétes félidő jellemezte az edzőmérkőzést. Az elsőben a helyzeteit jól kihasználó hazai gárda megérdemelten vezetett, de a másodikban elkövetett védekezési hibákat kegyetlenül kihasználta az ellenfelük.

Dunaújváros PASE –

VLS Veszprém 2–4 (2–1)

DPASE: Pokorni – Barta, Hompót D., Varga Zs., Báló T., Dorogi R., Tóth Á., Kondor, Novák L., Szepessy R., Novák Zs. Vezetőedző: Jakab Elek. Csere: Orczy, Kesztyűs, Héjjas, Áman, Hompót L.

A tervek szerint legközelebb már csak a Dabas-Gyón elleni hazai bajnokin lép pályára a Dunaújváros PASE együttese, amelyet február 28-án 14 órakor rendeznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában