Nem vállalták a rizikót

2020.09.28. 19:50

A DUFK négy játékosa beteg lett vasárnapra

A Fejér megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban vasárnap elmaradt a DUFK kápolnásnyéki vendég­játéka, ugyanis a dunaújvárosi együttes több játékosa beteget jelentett. Így a klub, a megyei szövetséggel és az ellenféllel egyetértve, elővigyázatosságból nem játszotta le a találkozót, amit az idei utolsó forduló utánra halasztottak.

Gallai Péter

Szellák Sándor: örömmel vállaltuk a megyei első osztályt

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Érdeklődésünkre Szellák Sándor, a DUFK SE szakmai vezetője elmondta, négy labdarúgó jelezte vasárnap reggel, hogy belázasodott, fájt a torka, nem érzi jól magát. – Egyelőre csak gyanúról beszélhetünk, de szerettünk volna kizárni minden eshetőséget, ezért nem léptünk pályára, mert minimális rizikót sem szerettünk volna vállalni. Az érintettek hétfőn jelentkeztek a háziorvosuknál, és az ilyenkor szokásos protokoll szerint járnak el a szakemberek döntése alapján. Nyilván az eredmények függvényében dől el, mi lesz a következő meccseinkkel, továbbá, hogy a többieket is tesztelik koronavírusra, illetve karanténba kell-e vonulnia a csapatnak, amennyiben valaki pozitív mintát ad – mondta az elnök, aki nem volt szoros érintkezésben a játékosokkal.

Szellák Sándor hozzátette, az előző fordulókban játszottak olyan csapatokkal, ahol volt pozitív játékos, ők karanténba kerültek, de a többi tag nem. Azt is elmondta, a DUFK együttesének két egyetemi hallgatója jelenleg Budapesten van karanténban, miután elkapták a fertőzést. Azonban hangsúlyozta, mindezt nem a focipályán, ráadásul ők már az előző mérkőzéseiken sem játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában