Mestyán István ezúttal Debrecenből jött nevelőegyesületébe

2020.06.29. 20:18

A válogatott hátvéd visszatért

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak vezetősége újabb játékos leigazolását jelentette be tegnap délelőtt: Mestány István ismét hazatért.

Agárdy Csaba

20200224 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Deac - Csíkszereda jégkorong mérkőzés. képen: Fodor Csanád (10) Mestyán István (61)

Fotó: Kiss Annamarie

A saját nevelésű, A-csoportos világbajnokságot is megjárt (2016-ban Oroszországban bizonyíthatott a világ legjobb válogatottjai között piros-fehér-zöldben) védő ezúttal Debrecenből jött vissza.

Mestyánnal (31 év) szó szerint erősödött a védelem, hiszen egy 189 centiméteres, 91 kilós hokisról beszélhetünk. A hátvéd egészen 2012-ig az Acélbikáknál jégkorongozott, ekkor másfél szezonra a Ferencvároshoz igazolt, de a 2014/2015-ös idény már ismét Dunaújvárosban érte. 2015-től három évet a MAC Budapestben játszott le, majd a 2018/2019-es bajnokságot újra Dunaújvárosban. Innen Debrecenbe vitte az útja, onnan egy év után újra hazaköltözött, és ismét Acélbika lett.

Mestyán (j) harmadszor tér vissza a Bikákhoz Fotó: Kiss A.

Mestyán István, az Acélbikák honlapján így köszöntötte a szurkolókat: „Nagyon boldog vagyok, hogy újra nevelőegyesületemben játszhatok, dunaújvárosi szurkolók előtt. Nagyon várom a kezdést, hajrá Újváros!”

Nézzük, hogyan is állnak az Acélbikák! A vezetőedző már megvan, a kanadai David Leger szerződést hosszabbított. A DAB-nak eddig csak egy érvényes szerződéssel rendelkező kapusa van, Pinczés Bendegúz. A védelem egész jól áll, a kanadai–magyar kettős állampolgár, Kovács Bronson Zoltán mellett ott van két svéd, Daniel Nilsson és Oskar Brandström, aki, csak úgy mellesleg, unokaöccse Jens Brandströmnek, aki tavaly a Hokiklub Budapest, az idén pedig az erdélyi Sapientia U23 vezetőedzője, most pedig érkezett Mestyán.

A csatároknak nagy nyereség, hogy az ugyancsak kanadai–magyar kettős állampolgár Keegan Dansereau hosszabbított, és ott van még Pinczés Olivér, Szappanos Dávid, David Mazurek és Németh Péter is.

Öt találkozón az elit-világbajnokságon

A 2016-os elit-világbajnokságot, ahol a világ tizenhat legjobb csapata vett részt, Oroszországban, Moszkvában és Szentpéterváron rendezték meg. A mieink az utóbbi helyszínen játszottak hét mérkőzést. Ebből ötön korcsolyázott jégre Mestyán István. Kanada, Finnország, az USA, Fehéroroszország és Németország ellen szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában