vízilabda

2020.02.06. 09:30

Most lesz igazán szükség a szurkolókra

A szerdai és a csütörtöki bajnoki mérkőzések elhalasztása miatt a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabda-együttese gőzerővel, igaz, foghíjas kerettel csak a szombaton 17 órakor hazai pályán kezdődő Euroliga-negyeddöntő első mérkőzésére készülhet az orosz Dynamo Uralochka ellen.

Gallai Péter

Fotó: Istvan Derencsenyi

A szezonban eddig fantasztikus teljesítményt nyújtó dunaújvárosi csapat számára teljes létszámmal is nagyon kemény ellenfélnek ígérkezne az orosz alakulat, azonban az ismert nehézségek – kulcs­embereik sérülése, betegsége – miatt ez hatványozottan igaz. Igaz, a DUE-Maarsk fiataljai már többször bizonyítottak, ahogyan Mihók Attila vezetőedző mondta, itt az újabb gyönyörű feladat számukra.

Garda Krisztinára az Eb-n szerzett bronzérem után most klubjában vár óriási feladat
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

A csapat elsődleges célja, hogy a visszavágóra olyan eredményt érjen el, hogy ne legyen lefutott a párharc. A győzelem pedig maga lenne a csoda, de tudjuk, Garda Krisztináék már nem egyszer okoztak meglepetést magasabban jegyzett ellenfelük legyőzésével.

Az orosz csapatban a budapesti Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett válogatottuk két gólgyárosa szerepel, Karimova húsz, Bernsneva tizenöt találattal zárt – majdnem egyharmadát szerezték az összes orosz gólnak. Így az ő kikapcsolásuk kulcsfontosságú lesz a dunaújvárosi mérkőzésen.

A negyeddöntők további párosítása: CN Sabadell (spanyol) – Ekipe Orizzonte (olasz), Kinef Kirishi (orosz) – UZSC (holland), Vouliagmeni NC (görög) – Olympia­kosz Pireusz (görög). A visszavágókat március 28-án rendezik meg. A párharcok győztesei az Euroliga, a vesztesei pedig a LEN Kupa négyes döntőjébe kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában