cél, hogy tovább fejlesszék a tornákat

2020.02.03. 10:37

Jövőre már négynapos lesz a Carissa Kupa

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az idei esztendőben is változatos programot kínál a kispályás labdarúgás szerelmeseinek.

Gróf András

A bajnokságok mellett számos tornán is próbára tehetik felkészültségüket. A szövetség elképzeléseiről, és az aktuális eseményekről a DLSZ főtitkárát, Petrás Gábort kérdeztük.

– Sikeresen túl vagyunk a 2020-as év első rendezvényén, a Carissa Kupán. Úgy érzem, hogy a tizennyolcadik alkalommal megrendezett torna sportszakmailag a csúcsra jutott. Rengeteg elismerést kaptunk a kispályás labdarúgásban országosan is tekintélyes emberektől. Az esemény remek szórakozás volt a sportszerető dunaújvárosiaknak, akiknek ez pluszban egy kulturális és családi program is volt. Ráadásul a jótékonysági akciónk keretében sikerült 1,5 millió forintot összegyűjteni a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya számára.

Petrás Gábor már a februári Farsang Kupára készül
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A hírek szerint ez az akció tovább bővülhet…

— Elképzeléseink szerint a speciális eszközök megvásárlásán kívül, a stroke őrző, megfigyelő szoba felújítása is megtörténik.

– Említette, hogy a Carissa Kupa szakmailag a csúcsra jutott. Van benne még fejlődési lehetőség?

– Jövőre négynaposra tervezzük a tornát. Továbbra is harminckét csapat indulhat majd a fődíjért, de utánpótlás és női tornákkal bővül a paletta. Ezzel is próbáljuk színesíteni a rendezvényt.

– Az első félévben milyen programok várnak még a sportolni vágyókra?

– Februárban rendezzük a Farsang Kupát, amelyen az alacsonyabb osztályú csapatok mérik össze tudásukat az Arany János Általános Iskola tornatermében. Március 15-én három esemény is lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban. Ekkor bonyolítjuk le a Nemzeti Kupát, a negyven éven felüliek számára a Senior Kupát, valamint a női Carissa bajnokság második fordulóját. Ebben a hónapban lesz majd a fiatalok számára kiírt Centrum Kupa, Suli Foci és az Ovi Foci kupa. Jelenleg zajlik a városi futsalbajnokság, aminek befejezését követően rögtön indulnak a 2019/2020. évi hat bajnoki osztály küzdelemsorozatai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában