előadást tartanak

2020.02.21. 08:30

Gurisatti Gyula és Gréta küldetése

A Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018. február 22-én ünnepelhettük először a magyar parasport napját.

Gróf András

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-­, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (Fodisz) az elmúlt években szakmai programok és protokolláris események mellett az ország összes köznevelési intézményét megszólította Lélekmozgató névre keresztelt programjával, arra kérve az intézményvezetőket, pedagógusokat, hogy az eseményhez kapcsolódóan érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki órát, rendhagyó testnevelésórát, játékos sportfoglalkozást tartva emlékezzenek meg a hazai sportolókról, a magyar parasportról. 2020-ban a dunaújvárosi válogatott vízilabdázó, Gurisatti Gréta és édesapja, Gyula – aki világbajnok búvár­úszó volt, majd balesete után lett paralimpikon sportlövő – lett az események nagykövete.

Gurisatti Gyula sporlövő bemutatót is tart ma
Fotó: Dunaújvárosi Hírlap

„Azt remélem, hogy saját példámmal erőt tudok adni azoknak a sorstársaimnak, akik hasonló helyzetbe kerülnek” – fogalmazott Gurisatti Gyula, aki egész családjával együtt sokak számára lehet példakép.

Gurisatti Gyula és Gurisatti Gréta ma délelőtt a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskolában tart előadást és bemutató foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában