Stojak Zeljana szívesen maradna Dunaújvárosban

2020.01.08. 09:30

Sose adja fel, bárki is legyen az ellenfél

Stojak Zeljana horvát származású, huszonnégy éves kézilabdakapus, akit 2019 nyarán igazolt le a Dunaújvárosi Kohász együttese.

Jankó Árpád

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

„Zseli” magyar és külföldi kézilabdacsapatokban is szerepelt. Kozármisleny, többször kölcsönadással a Győr, Mosonmagyaróvár, majd szintén kölcsönben Érd, külföldön pedig a francia Besancon. Ezek voltak pályafutásának állomásai eddig. Közel fél éve már társa a dunaújvárosi Csapó Kyrának, a Kohász másik kapusának. Máris utalnom kell a Dunaújvárosi Kohász kapusedzőjének, Perger Zsoltnak véleményére, miszerint a két kapus rendkívül jól kijön egymással, szinte baráti a kapcsolatuk. Ez pedig teljesítményük hasznára válik. Zseli vidám, jó érzésű, barátságos egyéniség. Társai szeretik, és a szurkolóknak is kedvence lett. De azért a délszlávokra jellemző makacsság, akarnokság, keménység is jellemzi.

Stojak Zeljanát szorgalmas, minden áron győzni akaró játékosnak tartja kapusedzője
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Maradjunk még a kapusedző véleményénél: – Szorgalmas játékos, és mindenáron győzni akaró kapus. Kyra és Zseli jól kiegészítik egymást. Ez játékelemeket említve is elmondható. A távoli zónából jövő lövéseknél kell javulnia Stojak Zeljana teljesítményének, ami például Kyránál eredményesebb. Viszont ő többször képes közeli labdáknál bravúrokra. Szorgalmasan dolgozunk, gyakorolunk a technika javítása, a labdabiztonság, az ügyesség érdekében.

Az az érdeklődő, aki betéved a dunaújvárosi sportcsarnokba, láthatja, hogy Stojak Zeljana sem panaszkodhat munkanélküliségre. – Nagyon sok és erős a munka a mostani csapatomnál. De azt is mondhatom, hogy gyorsabb és keményebb itt a játék, mint amilyen Franciaországban volt. Néhány hónap után úgy érzem, hogy gondolkodásban és fizikai erőben is sokat fejlődtem. A beilleszkedéssel semmi gondom nem volt, sikerült hamar kapcsolatot kiépítenem a társakkal. A bajnokság végén lejár a szerződésem. Én itt jól érzem magam, de még minden bizonytalan. Szívesen maradnék Dunaújvárosban. De ez még odébb van. Most a legfontosabb, hogy becsülettel helytálljunk a bajnoki sorozatban és a Magyar Kupában is.

Én az a típus vagyok, aki sose adja fel a küzdelmet, bárki is az ellenfél. A lényeg, hogy a nálunk erősebb csapatokkal is játsszunk egy jót, és tegyünk meg mindent a sikeres szereplés érdekében. Minden találkozóra Kyra és én is becsülettel, szorgalmasan készülünk, mert a mérkőzéseken egy jó kapusteljesítményre nagy szüksége van a csapatnak. Tehát mi, kapusok is sokat tudunk tenni az együttes kiváló eredményéért. Egy nagyszerű játék, egy áhított nagy siker, maga a győzelem is sokáig megmarad az emlékezetünkben. Hiszen ezért az élményért lettünk sportolók, egy közösség, egy csapat tagjai, hogy együtt örüljünk – nyilatkozta lapunknak.

Szurkolói busz indul a Vác elleni szekszárdi meccsre

A DKKA szurkolói buszt indít a 2020-as év első „hazai” K&H Liga mérkőzésre, amelyet a Váci NKSE ellen játszanak. Ennek díja egységesen: 500 Ft/fő, ami magában foglalja a Szekszárdra történő oda- és visszautazást. A szurkolói busz igénybevételéhez előzetesen a DKKA irodájában kell jelentkezni a fenti díj készpénzes befizetésével. Kérik, regisztrációkor minden esetben jelezzék, ha nem bérletesek, azaz jegyet kívánnak vásárolni Szekszárdon, egyúttal annak típusát (felnőtt/diák/nyugdíjas) is meg kell adni. Az iroda új címe: Városháza tér 1., B épület, 2. emelet, 220-as iroda. A mérkőzésre a jelentkezési, egyben befizetési határidő: január 13., hétfő, 12 óra. Az iroda nyitvatartása: munkanapokon 9–12 és 13–15 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában