nyolc U 13-as fiú röplabdaegyüttes

2019.10.01. 18:49

Liszi Ferencre emlékeztek a röplabdázók

Vasárnap már második alkalommal rendezték meg a Dózsa György Általános Iskolában a Liszi Ferenc Emléktornát, amellyel méltó módon emlékeztek meg az egykori kiváló edzőről és testnevelőről.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az idén nyolc U 13-as fiú röplabdaegyüttes lépett pályára a viadalon. A fiatalok jó mérkőzésekkel emlékeztek a dunaújvárosi röplabda egyik kiemelkedő egyéniségére. Az erős mezőnyben a házigazda dunaújvárosiak annak ellenére nem vallottak szégyent, hogy végül a hatodik, illetve a hetedik helyen végeztek.

A DSE Röplabda Akadémia egyik edzője, Dolmán Viktor a következőképpen értékelte a rendezvényt.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy minden évben megemlékezzünk Feri bácsiról, aki kiemelkedően sokat tett a dunaújvárosi röplabdáért. Tavaly hagyományteremtő céllal indította útjára Kövessy Balázs a tornát, és a terveink szerint, ezt a szezon előtt minden évben meg fogjuk rendezni. A torna jól sikerült, igazán magas színvonalú röplabdát láthatott a gyermekcsapatoktól a nézők. Szűcs Ákos kollégámmal közösen a szezon elején kezdtük el a munkát a miniknél, amely gárda a tavalyi másodosztályú csapatomra épül. Ez a viadal pontos képet adott arról, hogy hol tartunk a felkészülésben, és ellenfeleinket is fel tudtuk mérni, hogy ők hol tartanak. Mi még az elején járunk a munkának, de azt gondolom, hogy a bajnokságban a csapatunk képes lesz arra, hogy felvegye a versenyt az ország többi, hasonló korosztályú csapatával. Összességében a hét végi torna méltó megemlékezés volt Feri bácsiról, akinek élete a röplabdáról, azon belül pedig az utánpótlás neveléséről szólt.

A II. Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye: 1. Szolnoki Sportiskola II, 2. KESI Vásárhelyi, 3. Lőrinc 2000, 4. KESI Arany I, 5. KESI Arany II, 6. DSE Röplabda Akadémia I, 7. DSE Röplabda Akadémia II, 8. Szolnoki Sportiskola I.

A dunaújvárosi fi atalok két csapattal indultak
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DSE Röplabda Akadémia csapataiban pályára lépők névsora: Csepcsényi Máté, Csóka Bálint, Lampert Ádám, Farkas Áron, Gerháth Zalán, Téglás Péter, Szuromi Donát, Nagy Dominik, Tasnádi Viktor, Holczer Gábor, Telek Olivér, Gyarmati Tóth Martin, Novák Dorián. Edző: Dolmán Viktor és Szűcs Ákos.GA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában