kézilabda

2019.10.13. 21:43

A példás védekezés volt az alapja a fontos DKKA-győzelemnek

A háromhetes szünet után felfokozott győzni akarással készült a mosonmagyaróvári együttes elleni találkozóra a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata szombaton. Emlékezetes, hogy a Kohász mindig éles, kemény csatát vívott eddig is az óvári gárdával.

Jankó Árpád

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Erre számított most ismét György László, a hazaiak edzője. „Állni kell a pofonokat, felvesszük a küzdelmet, különösen a védekezésre tesszük majd a hangsúlyt.” Ez volt a mester rövid, mérkőzés előtti nyilatkozata. A Kohász szakvezetője ismét leültette a kispadra a fiatalokat, egyrészt azért, mert adandó alkalommal becserélhetőek, másrészt szükségből, mert Mihály belázasodott, Ferenczy és Triscsuk pedig lábadoznak a sérülésükből.

DKKA – Mosonmagyaróvár 27–20 (14–10)

DKKA: Csapó – Grosch 4, Szekerczés 8, Nick 1, Sirián 1, Bouti, Kazai 2. Cs.: Stojak (kapus), Szalai 4, Cavlovic 1, Molnár 3, Ferenczy, Jovovity 3, Braun. Vezetőedző: György László.

Mosonmagyaróvár: Ferenczi – Katona 5, Popa 3, Tilinger 1, Horváth 3, De Souza 1, Hajtai 1. Cs.: Herczeg, Dányi (kapusok), Bardi, Kellermann 1, Hudák, Domokos, Lancz 3, Holesová, Szalai 2. Vezetőedző: Bognár Róbert.

Szekerczés Luca támadásban jeleskedett nyolc góljával
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Kohász a kezdést követően azonnal tudtára adta az ellenfélnek, hogy most az újvárosiak kemény stílusával fognak találkozni, s már a találkozó elején magas hőfokon, lehengerlően támadták meg a vendégeket. Ennek meg is lett az eredménye, mert még emberhátrányból is szerzett gólt a Kohász, és eltávolodott a vendégektől (6–2). Ekkor tartottunk a 13. percnél. Kissé mintha túlpörgött volna a társaság, becsúszott néhány eladott labda, rossz mozdulat, főkép támadásban. De nem kellett megijedni, mert a lendület és a remek védekezés – dicséret a kapus Csapó Kyrának is – meghozta az eredményt. A négygólos előny megmaradt az első félidő végére is (14–10).

Szünet után nagy fegyverükhöz, a nyitott védekezéshez nyúltak a mosonmagyaróváriak, de erre is felkészült a dunaújvárosi együttes. Nemcsak harciasan játszott a Kohász, de ötletesen, okosan kézilabdázott. Így már duzzadt az előny: 19-13. Különösen Szekerczés tűnt ki a csapatból nagyszerű lövéseivel, de a kapus Csapó is folytatta bravúrsorozatát (21–15). Kissé csökkent az előny, de ennek okát egy időkéréssel György László megbeszélte a lányokkal. Ment, hajtott tovább a Kohász lendületesen és eredményesen. Kívülről is látható volt, hogy Szalai és társai élvezik a játékot, minden gólnak felszabadultan örülnek. Az ellenfél, legalább is a vendégek néhány játékosa mintha feladta volna a harcot 22–17-nél. Nagyszerű volt látni, hogy György László egymás után küldi be a fiatalokat, akik ügyesen kapcsolódtak be a játékba. Különösen Jovovity volt elemében, aki három remek gólt is ragasztott a kapuba. Örömteli élményt jelentett tehát a dunaújvárosi közönség számára csapata kiváló játéka, ugyanakkor a másik oldalon a mosonmagyaróvári szurkolók keményen felelősségre vonták csapatukat, ahogy ők mondták „lelketlen játékukért”.

György László: – Ezen a meccsen a védelem dominált, és a nagyszerű kapusteljesítmény. Sokat mond, mindössze húsz gólt kaptunk. Támadójátékunk a hibák ellenére szintén dicsérhető, mert látványos, szép gólokat dobtunk. Ezt a sikert nagyon értékesnek tartom.

A Mosonmagyaróvár jön a kupában is

A pénteki sorsoláson eldőlt, hogy pont a Mosonmagyaróvárral játszunk idegenben a Magyar Kupa harmadik fordulójában, amelyben már az NB I-es klubok is érdekeltek. A hivatalos játéknap október 30., s a továbbjutó sorsa egy mérkőzésen dől el. A párosítás: Mohácsi TE 1888 – Alba FKC, NEKA – Budaörs, Gárdony-Pázmánd NKK – Szombathely, Vasas – MTK, Gödi SE – Kisvárda, Eszterházy SC – Békéscsaba, Kecskemét – Szent István SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában