kézilabda

2019.07.28. 20:29

Pál Eszterék bronzérme az EYOF-on

Gallai Péter

A Győri Filharmonikus Zenekar és a Virtuózok közös előadása az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nyitóünnepségén a győri ETO Parkban 2017. július 23-án.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott simán, tíz góllal győzte le Svájcot az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szombati zárónapján a bronzmérkőzésen, a csapat legeredményesebbje Csekő Brigitta volt hat találattal. A Dunaújvárosi Kohász KA képviselője, Pál Eszter nem tudott eredményes lenni. A végeredmény: 1. Franciaország, 2. Hollandia, 3. Magyarország, 4. Svájc, 5. Románia, 6. Spanyolország, 7. Csehország, 8. Azerbajdzsán.

Magyarország a vasárnapi egy, a hétfői kettő, a keddi öt, a szerdai három, a csütörtöki négy, a pénteki két és a szombati négy éremmel, összesen 9 ezüst- és 12 bronzéremmel, 21 medált számlál. Ha a nyári olimpiai fesztiválok 1991 óta tartó történetét nézzük, az ezüstök és bronzok tekintetében holtversenyben ez a második helyet jelenti a magyaroknak. Győrben, 2017-ben volt 14 ezüstünk, Lignanóban, 2005-ben pedig 9; bronzot Győrben és Belgrádban (2007) egyaránt 14-et jegyeztünk.

vezető jépünk archív

Címkék#EYOF#Baku

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában