A világbajnokságon nem lesz ott a finn kapitány

2019.04.25. 08:30

Tolvanen helyett már Majoross irányít

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány megbetegedett, megbízottként eddigi segítője, Majoross Gergely veszi át a helyét a jégkorong-világbajnokságon. Válogatottunk tegnap utazott el Kazahsztánba a divízió I/A-s vébére.

Agárdy Csaba

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorul, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon – adta hírül tegnap reggel a Magyar Jégkorong Szövetség. A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem áll módunkban közölni.

Majoross Gergely irányítja a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit Jarmo Tolvanen tanácsaival segít Fotó: MTI

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a fentiek figyelembe vételével egyhangúlag úgy döntött, hogy a világbajnokságon Majoross Gergely irányítsa a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival.

Majoross segítője Szilassy Zoltán, aki korábban a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, majd edzője volt. Majoross 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videoedzőként működött közre, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt.

„Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban” – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány.

A nemzeti csapat tegnap elutazott Nur-Szultanba – márciusban még Asztana –, a világbajnokság helyszínére, ahol első mérkőzését április 29-én játssza le Dél-Korea ellen magyar idő szerint dél­előtt fél kilenckor. Válogatottunk minden meccsét közvetíti a Sport 1 TV.

A magyar válogatott felkészülése összességében remekül sikerült, hiszen megverték a rivális Szlovéniát, valamint az elitligás Olaszországot is. A feljútás lehetőség, de nem elvárás a nemzeti csapatunktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában