remekül teljesítettek

2019.04.01. 23:38

Számos döntőben volt dunaújvárosi résztvevő

A múlt héten szombaton zárult az idei úszó nagypályás országos bajnokság, amelynek ezúttal Debrecen adott otthont, a Dunaferr SE különítménye eredményesen zárta az ob-t.

Szabó Szabolcs

A fent említett országos bajnokság részletes eredménysorát lapunk utóbbi számaiban közöltük, most elemzésre kértük fel Bene Verát, aki a Dunaferr SE úszószakosztályának vezetőjeként nyilatkozott lapunknak:

– Elsőként jegyezném meg, hogy nagyon komoly eredményt értek el a szakemberek és az általuk felkészített úszók. Mind a négy úszónkkal elégedettek vagyunk, és a pontszámok tekintetében is büszkék lehetünk az elért eredményekre – fogalmazott lapunknak Bene Vera, aki részleteiben is nyilatkozott az eredményekről:

Szöllősi Martin éppen tempózik az ezüstérem felé – nagyot úszott Debrecenben a Dunaferr SE versenyzője
Fotó: Dunaferr SE

– Minden eredményt annak tükrében kell értékelni, hogy az újvárosi intézmény felújítása miatt az utóbbi hónapokban érdemben nem tudtunk 50 méteres medencében dolgozni, felkészülni. Ennek tudatában fantasztikus, hogy Szöllősi Martin 50 mellen a második lett. Bevallom, titkon bíztunk ebben, ám ez most is egy nagyon komoly mezőny volt, így nem mehettünk biztosra. Fekete Dóra két, döntős úszása is minden elismerést megér. Ő tényleg egy jó versenyző típus, aki tudja hozni a benne lévő tehetséget, mert fejben remekül koncentrál. Selmeci Levente most újra úszott 400 vegyesen, amely az egész magyar úszósport egyik vezérszáma, és Levente nem vallott szégyent. Sőt, az A döntős helye bizonyítja, hogy jó úton jár.

Fekete Dóra az egész ob-n remekelt
Fotó: Dunaferr SE

Ő is úszott egyéni rekordot, tehát jó úton jár, szépen építi nyílt vízi és hosszútáv­úszó karrierjét is. Dort Bencéről is csak jókat mondhatok, hiszen háton, a kedvelt számában egyéni rekordot úszott. Külön kiemelném az edzők, Kovács József és Szabó Gergő munkáját, akik nagyon sokat tettek azért, hogy ezen eredményekről beszélhessünk. A folytatásban előttünk van egy korosztályos győri verseny és hosszú távú seregszemle Békéscsabán, közben pedig egy hódmezővásárhelyi edzőtábor – mondta el Bene Vera.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában