Fordulatos és izgalmas

2019.04.09. 21:05

Csak két negyedig tudták tartani a lépést a BVSC-vel

A bajnoki elődöntő második mérkőzését játszotta kedden este a DUE-Ma­arsk és a BVSC, ezúttal a fővárosi csapat volt hivatalosan is a hazai együttes a Szőnyi úton. A dunaújvárosi győzelem a döntőbe jutást jelentette volna, azonban ez elmaradt.

Gallai Péter

Szeretnénk feltenni az i-re a pontot, és a fináléba kerülni, ezért pedig mindent megteszünk – vezette fel a párharc második meccsét Menczinger Kata, amelyen ő biztosan játszhatott – az első meccsen cserével végleg kiállították –, a sérülés miatt nem játszó Gurisatti ugyan bekerült a keretbe, de nem kezdett.

Az első két negyedben nagyon kemény, brusztolós játékot láthattunk, ahol felváltva vezettek a csapatok, de egy gólnál nagyobb előnyre egyik fél sem tudott szert tenni. A szünetre a DUE-Maarsk mehetett minimális vezetéssel, ezzel sikerült megelőzni az előző meccs hibáját, ahol 3–0-ás fórt adtak a lányok a BVSC-nek.

A kőkemény küzdelem most sem maradt el, de ezúttal a BVSC talált fogást a dunaújvárosi együttesen és annak taktikáján Fotó: Kricskovics Antal

A harmadik negyedben óriási fordulat következett be, az ellenfél addig sem rossz védekezése tovább javult, leovasták a dunaújvárosi szándékokat, illetve támadásban is sorra eredményesek tudtak lenni. Kezdődött minden azzal, hogy Brezovszki ejtett kapufára, majd Gyöngyössy harcolt ki büntetőt, amivel Leimeter kiegyenlített (4–4), majd miután kimaradt ember­előnyünk után Utassy vágta be kapásból, másfél perc alatt megfordította a meccset a ­BVSC. S ezzel még nem volt vége a ­rossz periódusnak, egy elveszített labda után Gyöngyössy a sokadik kiállítást szállította centerben, amit ő maga váltott gólra (6–4). Garda ötméteresből ugyan egyre faragta a hátrányt, de Farkas ejtése és Kuna megúszása után már hárommal ment a BVSC (8–5). Ezzel szemben Vályit és Gurisattit is emberelőnyben blokkolták, még fórból sem sikerült gólt szerezni.

A záró negyedre úgy mehettek a hazaiak, ha ugyanúgy védekeznek, mint addig, akkor tulajdonképpen gólt sem kell lőniük és nyernek, de Kuna megúszása után tovább nőtt az előnyük (9–5). Innentől kezdve pedig már görcsössé vált Gardáék játéka, próbáltak az eredmény után futni, kicsit már szét is esett a csapat, így Petrovics Mátyás együttesének győzelmét már nem fenyegette veszély.

A harmadik felvonást szombaton 15 órától a budapesti Komjádi uszodában rendezik meg.

A keddi mérkőzés jegyzőkönyve

BVSC-Zugló – DUE-Maarsk 10–7 (2–2, 1–2, 5–1, 2–2)

Budapest, 300 néző, vezette: Rubos, Kovács Cs.

BVSC-Zugló: Tóth E. – Illés A. 1, Farkas T. 2, Leimeter D. 1, Kuna 2, Kele N. 1, Gyöngyössy A. 2. Csere: Doroszlai V. (kapus), Takács O., Máté Zs., Farkas K., Utassy J. 1, Varga V., Koncz. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics: Aarts – Menczinger K. 2, Brezovszki G. 1, Mahieu, Garda K. 2, Huszti V., Vályi V. 1 Csere: Kiss A. (kapus), Lara L., Horváth B., Gurisatti G., Ziegler D. 1, Szellák Cs., Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 2/5, illetve 1/7.

Gól ötméteresből: 1/2, illetve 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában