Bíró Attila szövetségi kapitány az egyéni teljesítményeket hiányolta

2019.02.14. 08:30

Rossz kezdés után állt fel újra a magyar válogatott

Nem várt, ám a játék egészét tekintve megérdemelt győzelmet aratott kedden este a magyar női pólócspat ellen a holland válogatott. Értékelés és szembenézés.

Szabó Szabolcs

Női válogatottunk egy végletekig kiélezett mérkőzésen, 11-10-es vereséget szenvedett az Európa-bajnok holland nemzeti együttestől. A szövetségi kapitány a jó egyéni teljesítményeket hiányolta, Leimeter Dóra és Szücs Gabriella pedig a rossz kezdést emelte ki a találkozó után – volt olvasható az mvlsz.hu-n. Lássuk hát a nyilatkozatokat:

– Fékezett habzású mosóporként üzemeltünk az első két negyedben, gyakorlatilag akkor ellenkező előjellel ugyanaz történt, mint Hollandiában. Ott mi nőttünk úgy föléjük, mint most ők fölénk. A harmadik-negyedik negyedet megnyertük, egy fokkal jobb volt a játék is. Nyilván még nagyobb energiákat mozgósítottunk ezért, elkezdett működni a játék, ám nagyon nehéz megfordítani a három-négygólos hátrányt. A döntetlent megérdemeltük volna, de ez ilyen – sokkal több jó egyéni teljesítmény kellett volna – mondta el Bíró Attila.

A dunaújvárosi nevelésű Szücs Gabriella két gólt vállalt a holland csapat ellen Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Sajnos a rossz kezdésen múlt minden. A kapitány 0–3-nál időt kért, akkor kicsit rendezni tudtuk a sorainkat, és a kapuscsere is nagyot lendített a játékunkon, ám mindez kevés volt a bravúrhoz. Az már az olaszok elleni, veronai mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy amíg így kezdünk egy találkozót, addig nagyon nehéz lesz visszajönni a meccsbe. Rengeteg energiánkat felemészti, hogy felkapaszkodjunk és egyenlítsünk, és talán épp pont a fordítástól veszi el a maradék erőt. Ugyanakkor volt tartása a csapatnak, erre lehet építeni, a hibáinkat pedig ki kell javítanunk, gondolok itt elsősorban a meccskezdésre. Mint mindig, ezúttal is éreztük a fantasztikus szurkolóink szeretetét, ami mindig nagy lökést ad a csapatnak, különösen, amikor hátrányból kell felállnunk. Örülünk, hogy mellettünk állnak, és egyre többen, egyre több meccsre kilátogatnak, s buzdítanak bennünket. Szeretnénk minél jobb játékkal, győzelemmel meghálálni nekik a támogatást – fogalmazott Leimeter Dóra. A vereség ellenére a magyar csapat második a csoportjában.

„Így nem lehet meccset kezdeni”

A dunaújvárosi nevelésű Szücs Gabriella így nyilatkozott: „Rosszul kezdtük az első negyedet, nem úgy működött a védekezésünk, ahogyan szerettük volna, ez pedig meghatározta az egész mérkőzést. Ami egyszer már megtörtént Olaszországban, most újból megtörtént – így nem lehet meccset kezdeni! Mindez rányomta a bélyegét a folytatásra, hiszen folyamatosan azon voltunk, hogy a hátrányt ledolgozzuk és fordítsunk. Dekoncentráltak voltunk, előre megbeszéltük, hogy ki nem lőhet gólt, ehhez képest pont ők vették be a kapunkat, és a blokkok sem voltak a helyükön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában