A BVSC ellen kell bebiztosítani a második helyet

2019.02.24. 19:40

Elveszítették az FTC elleni rangadójukat

A Ferencváros ellen játszott pénteken fővárosi ideiglenes otthonában bajnoki mérkőzést a DUE-­Maarsk vízilabda-együttese. A találkozó tétje az volt, ha a lányok nyerni tudnak, akkor bebiztosítják második helyüket az alapszakaszban.

Gallai Péter

Ugyan ősszel a dunaújvárosiak magabiztosan nyerték a Fradi elleni mérkőzést, de azóta Kasó Orsolyáék egyre jobb teljesítményt nyújtottak, az előző fordulóban például döntetlent játszottak a BVSC-vel.

DUE-Maarsk–Ferencváros 8-10 (1-2, 3-1, 3-4, 1-3)

III. ker. TVE uszoda, vezette: Kun, Rubos.

DUE-Maarsk: Aarts – Menczinger 2, Mahieu, Gurisatti 1, Vályi V. 3, Garda 1, Huszti V. Csere: Kiss (kapus), Horváth 1, Brezovszki, Sajben N., Ziegler, Szellák, Szabó. Vezetőedző: Mihók Attila.

FTC: Kasó – Muzsnay 2, Gerendás, Bujka 2, Tóth-Csabai 3, Takács, Gémes 2. Csere: Mihailovic 1, Pőcze, Illés, Huszti D. Vezetőedző: Béres Gergely.

Gól emberelőnyből: 2/4, illetve 5/9.

Gól ötméteresből: –, illetve 1/1.

Menczinger Katáék sokáig taktikusan játszottak, azonban a végjátékban a hibákat kihasználó ellenfél fordított és nyert
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A találkozó elején rendre az ellenfél szerzett vezetést, amit a hazaiak kiegyenlítettek, 3–3 után sikerült először, a második negyed utolsó percében átvenni a vezetést Vályi góljával. A következő játékrészben ugyanő már kettőre növelte a DUE-Maarsk előnyét, ami még két perccel a negyed vége előtt is megvolt (7–5), azaz úgy nézett ki, hogy szorosan ugyan, de a taktikus és fegyelmezett játék eredményre vezet. Ám itt megbicsaklott a dunaújvárosiak játéka, a Fradi szívós és kemény vízilabdával, sokat blokkolva sorra lőtte a gólokat, amíg a másik oldalon semmi nem sikerült – így a harmadik negyed végére újra egál volt (7–7), majd az utolsóban még háromszor voltak eredményesek Bujkáék, ezzel az 5–0-ás sorozattal sikerült az FTC-nek a bravúr.

A vereséggel eldőlt, hogy a számunkra utolsó, jövő szombati, BVSC elleni rangadó dönti el pont a két fél között a második hely sorsát, ami egyből négy közé jutást jelent.

A forduló további eredményei: Szentes–Eger 9-10, ­BVSC–Honvéd 24-8, a Tatabánya–Szeged találkozót szombaton rendezik.

dunaújváros Pénteken két góllal kapott ki a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese a Ferencvárostól, így a számunkra utolsó alapszakasz bajnoki fordulóra maradt a második hely megszerzése. Ráadásul pont azzal a BVSC-vel játszunk majd, akiknek erre a helyre a dunaújvárosi vereséggel még esélyük maradt. A két csapat között öt pont a különbség, viszont a vasutas együttesnek még két találkozója van hátra.

Mihók Attila értelemszerűen nem volt boldog a vereség miatt, hiszen győzni akartak és ezzel már most bebiztosítani a második helyüket.

– Két ellentétes része volt a találkozónak, 7–5-ig abszolút taktikusan és fegyelmezetten tudtuk uralni a mérkőzést. Az, hogy onnantól kaptunk öt gólt és egyet sem lőttünk, az önmagáért beszél. Elsősorban a két csapat közötti blokk és lövőteljesítmények minősége az, amit a tények alapján mondhatunk. Az, hogy ezek a gólhelyzetek miként tudnak kialakulni, az összetettebb kérdés. Átlövésben jobban kellett volna teljesíteni, hogy a végén mi örüljünk – fogalmazott.

Béres Gergely, a Ferencváros edzője gratulált csapatának, mert nagyot küzdöttek a lányok. – A BVSC ellen elért döntetlen után ez a győzelem nagyon jól jött a számunkra, ebből sok erőt meríthetünk a rájátszásra – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában