jégkorong

2019.02.01. 23:08

Borbás Gergely várja a szurkolókat

Hét mérkőzés van hátra az Erste Liga középszakaszából a Dunaújvárosi Acélbikák számára, akik eddigi három meccsükből egyetlen pontot sem szereztek, ezzel a tabella végén állnak. Hét meccsük van tehát a piros-fehéreknek arra, hogy rájátszást érő pozícióba küzdjék fel magukat.

Agárdy Csaba

Az teljesen egyértelmű, hogy ebben a csapatban – ha az egyéni képességeket vesszük górcső alá – sokkal több van, mint amit eddig mutatott. Mindez azonban nem sokat ér, ha a papíron gyengébb ellenfelek sorozatosan veréseket osztanak ki a Bikáknak. Kevesebb mint egy hónap van tehát arra, hogy teljes fordulatot vegyen a csapat, ami óriási feladat elé állítja a régi/új edzői párost, Borbás Gergelyt és Jávorics Gábort.

– Egy pár szó erejéig szeretném megszólítani a Dunaújvárosi Acélbikák szurkolóit, akiknek ezúton is köszönjük az eddigi támogatását. Őszinte leszek: tisztában vagyunk azzal, hogy a mi elsődleges feladatunk az, hogy szórakoztassuk az embereket, ami az utóbbi időben nem sikerült. Pontosan tudjuk, hogy az, amit a jégen láttak, okot ad a negatív megnyilvánulásokra, és arra, hogy láthatóan egyre kevesebben vannak a lelátókon. Én mégis azt kérném a szurkolóinktól, hogy jöjjenek ki a mérkőzéseinkre, szurkoljanak a srácoknak, mert ez most az az időszak, amikor mindennél jobban kell a biztatás. Higgyék el, hogy rengeteget számít a jelenlétük, és óriási energiát tudnak adni a csapatnak. Nem ígérhetem, hogy innentől szemkápráztató megoldások és hálószaggató gólok követik majd egymást futószalagon, de azt igen, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a sikerért. Ha ebben plusz segítséget kapunk a lelátóról, akkor biztosan könnyebb dolgunk lesz, bárki is legyen az ellenfelünk – mondta Borbás Gergely.

Sorsfordító lesz a két hét végi hazai bajnoki a DAB számára. Vasárnap búcsúzik a csapattól, szurkolóktól Sevela kapus
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Jégkorong Szövetség játékra hívja a sportág iránt érdeklődőket, az akció neve: „Gyere ki egy meccs­re”. Az alábbiakban néhány szó a szükséges részletekről: legalább 2 személy részvételével fotót készítenek az Erste Liga, az EBEL vagy a Tipsport Liga valamely csarnokában, a mérkőzések egyikén, a képet megosztják az Insta­gram hírfolyamában, egy Instagram-felhasználó egy mérkőzésről csak egy fotóval vesz részt a játékban. A részletek a szövetség honlapján olvashatók.

Sevela Péter vasárnapi búcsúja

A DAB vezetősége február 3-án, vasárnap a Gyergyószentmiklós elleni mérkőzés előtt búcsúztatja a klub klasszisát, a szlovák-magyar Sevela Pétert. A 35 éves turócszentmártoni kapus 2009-ig – két, lengyelországi mérkőzést leszámítva – Szlovákiában védett, ezt követően Dunaújvárosba igazolt. Az Acélbikáknál sorozatban hat szezonban védett, közben bemutatkozott a magyar válogatottban is.

A 2015/16-os szezont Szakolcán védte végig, majd két idényen át az FTC kapujában állt.

A jelenlegi szezont a DAB-ban kezdte, 17 mérkőzésen 90 százalékkal védett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában