szép remények

2019.02.27. 23:15

A juniorok is búcsúztak a bajnokságtól

A Dunaújvárosi Acélbikák felnőttcsapata után elvérzett a közvetlen utánpótlás, a junior együttes is, igaz, ők legalább bejutottak a rájátszásba.

Agárdy Csaba

A play-off első körében a DAB az Újpesttel került össze. Az első mérkőzést Újpesten 5–2-re elveszítették a dunaújvárosiak, majd a másodikat 4–1-re Dunaújvárosban. Mivel a csata az egyik fél két győzelméig tartott, ezért Borbás Gergely együttese búcsúzott.

Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)

DAB: Pinczés B. – Szabó D., Csergő, Makovics, Tóth G., Török – Vankó, Gebei, Pinczés O., Gulácsi, Rézmann – Wéninger, Vojnits Bence, Kis B., Wolf – Vojnits Balázs, Jadlószki, Varga. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Újpest: Márkus – Pokornyi, Gáspár, Páterka, Szalma, Béres – Horváth O., Szabó, Kovács, Pápa, Zsigmond – Egyedi, Horváth A., Csatádi, Horváth Á., Mansson. Vezetőedző: Virág Csaba.

A kedd esti, hazai mérkőzésen is kikapott a DAB
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A DAB ezzel nem került be a legjobb négy közé, ez csak azért is elszomorító egy kicsit, mert a dunaújvárosi juniorok között szerepelt hét olyan játékos, aki az idén többször is lehetőséget kapott a bizonyításra a felnőttek között. Vagyis az Acélbikák idei Erste Liga-szereplését nézve, ne nagyon bízzunk a jövőben. És ami még rosszabb, az alsóbb korosztályokban sem tündöklik a dunaújvárosi jégkorong.

Csak abban bízhatunk, hogy elindulunk felfelé, és előbb-utóbb a dunaújvárosi hoki a régi fényében tündököl majd, bár erre most nagyon kicsi az esély.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában