jégkorong

2019.01.31. 21:25

„Ez a csapat sokkal többet tud annál, amit eddig a Bikák mutattak”

Amióta profi jégkorong van Magyarországon, még nem volt példa arra, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák a tabella utolsó helyén szégyenkezzenek, most megtörtént, a DAB utolsó az Erste Ligában. A helyzet nem egyszerű, de még menthető.

Agárdy Csaba

Ezt érezte a Dunaújvárosi Acélbikák vezetősége is, amikor a szerdai újabb csúfos vereség után – a DAB a Vienna Capitals II-től hazai pályán 4–2-re – kapott ki, a főnökség menesztette a kanadai edzőt, Corey Bricknellt.

Az újságírónak bizonyos helyzetekben nem dolga „észt osztani”, főleg utólag, de az első pillanattól kezdve látható volt, hogy Bricknellnek nagy a kabát Dunaújvárosban. Mec­csről meccsre rosszabb teljesítményt nyújtottak az Acélbikák, amit a nézőszám csökkenése egyértelműen bizonyított.

Borbás Gergely ismét vezetőedzőként bizonyíthat
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A csapat nehéz helyzetben van, könnyen elképzelhető, lemarad a rájátszásról. De reménysugarat adhat az, hogy Borbás Gergely, aki hol csatár, hol utánpótlásedző, hol a felnőttcsapatot irányítja, ismét átvette az együttes irányítását. Csak megjegyzésként: ősszel Borbás Gergely az FTC és a Debrecen legyőzésével „beugróként” már bizonyította rátermettségét. A lényeg: tegnaptól ismét ő a DAB vezetőedzője. Ebben a pozícióban nagyon óvatosan nyilatkozott.

– Nem szeretnék véleményt mondani, legalább egy meccset meg kell várni, hogy képben lehessek. Az biztos, a csapat mentálisan szétesett, és fizikailag is vannak problémáink. Annyit tudok mondani, egy összetört autót megpróbálunk kikalapálni. Minden meccshez úgy kell hozzáállnunk, hogy mi vagyunk az utolsók, ehhez megfelelően kell játszanunk. Borbás Gergely segítője Jávorics Gábor lesz, aki az elmúlt – hosszú – években az Acélbikák utánpótlásáért dolgozott. A szakembernek hasonló a véleménye, mint Borbás-mesternek.

– Ez a csapat sokkal többet tud annál, mint amit eddig mutatott. Mentálisan a mélyponton vannak a játékosok, innen kell őket kihúzni. Arra kell koncentrálni, hogy huszonegy pontot még szerezhetünk, azzal pedig bekerülhetünk a rájátszásba.

Bricknell helyett Borbás

Január 31-től már nem Corey Bricknell a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője.

A csapat elnöke, Azari Zsolt, megköszönve eddigi munkáját más feladatot kínált a kanadai szakembernek.

A szakmai munka Borbás Gergely és Jávorics Gábor irányítása mellett folyik tovább a szezon hátralevő részében.

Idetartozó hír, hogy Joonas Huovinen, a korábbi korosztályos finn válogatott visszatért Dunaújvárosba a szezon hátralevő részére.

A finn csatár eddig 12 mérkőzésen 6 pontot gyűjtött az ­ERSTE Liga idei kiírásában.

A DAB a finn Annti Karhulával kezdte a szezont, de nem sok sót evett meg, mivel november közepén menesztette a vezetés, ideiglenesen Borbás Gergely vette át a csapat irányítását – sikeresen.

Majd jött a kanadai Corey Bricknell, akivel vesszőfutásba kezdtek az Acélbikák. Most ismét Borbás Gergely került előtérbe, rá vár a csapat felvirágoztatása. Amely nem lesz éppen sétagalopp. A jelenlegi pontleosztás szerint a Bikáknak gyakorlatilag minden meccsüket nyerniük kell ahhoz, hogy ott legyenek a rájátszásban. Bizakodjunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában