kupagyőzelem

2018.11.07. 20:42

A sakkozó, Kántor Gergely végzett az élen

A közelmúltban rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a XV. Fehérvár-Böllhoff Kupa nemzetközi versenyt a Novotel Hotelben.

Gallai Péter

Elterjedt fejlesztőeszköz Fotó: DI

Két csoportban összesen 126 sakkozó, köztük három nemzetközi nagymester, kilenc nemzetközi mester, egy női nemzetközi mester és három FIDE-mester, valamint egy kétszeres szenior világbajnok mérte össze tudását. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban. Az A csoportban a dunaújvárosi kötődésű Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, az utolsó fordulóban ugyan pontszámban öten is utolérték, de jobb mezőnyértékszámának köszönhetően ő nyert.

A versenyen indultak két dunaújvárosi egyesület sakkozói is. Helyezések: 20. Pásti Áron (Bástya Dunaújvárosi Sakk SE), 26. Kratzmajer Ákos (Bástya Dunaújvárosi Sakk SE), 44. ifj. Reményi Lajos (Királysakk SE), 48. Katona Ferenc (Királysakk SE), 49. Reményi Szilárd (Királysakk SE), 51. Pásti Anna (Bástya Sakk), 52. Reményi Szabolcs (Királysakk SE), 69. Gulácsi Donát (Bástya), 72. Radics Nóra (Királysakk SE).

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában