nagy csata várható

2018.10.19. 23:42

Az első komolyabb próba előtt a Mihók-csapat

Remek felvezetésként szolgált a szezonhoz a női pólóbajnokság első fordulója a DUE Maarks Graphics csapata számára. A LEN Kupa címvédője könnyedén hozta a kötelező győzelmeket a Tatabánya, a Szentes, valamint a Honvéd ellen is. Ma este azonban éppen a nyáron alaposan megerősített egriek ellen kellene tovább gyarapítani a bajnoki pontokat.

Szabó Szabolcs

Minden bizonynyal pikáns vízilabda-mérkőzés keződik ma este 19.45 perckor az egri Bitskey uszodában, hiszen az élvonalhoz közeledni igyekvő hazaiak a magyar női póló egyik vezető együttesét, a DUE Maarks Graphics gárdáját látják vendégül. Az említett szintlépéshez a hevesiek éppen Dunaújvárosból igazoltak le két kulcsjátékost. Generációjának egyik legjobbja és egyben leggólerősebb játékosa Szilágyi Dorka mellett a szintén korosztályos válogatottságokkal büszkélkedő Mchunu-Hlengiwe is a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter irányítása alatt készül.

Brezovszki Gerda a Honvéd ellen két gólt szerzett
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Az egriek nem is kezdték rosszul a bajnokságot, hiszen hazai medencében könnyedén lépték le a szegedieket, ám az UVSE ellen idegenben már nem ment annyira, tízgólós vereség lett a vége (14–4). Legutóbb szintén az elithez tartozó Ferencvárossal meccseltek és egy végletekig kiélezett derbin, mindössze egy góllal kaptak ki. A DUE Maarks fiatal tehetsége, Brezovszki Gerda így foglalta össze gondolatait a találkozó előtt: – Nehéz, nagy koncentrációt igénylő meccsre számítok. Rengeteg edzés, utazás van már most is mögöttünk, és még nagyon sok vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk most is a maximumot adni, és mindent megtenni a győzelem érdekében. Az uszodánk felújítása miatt szinte minden délután Budapesten vagy Székesfehérváron edzünk az ottani csapatok ellen, akik befogadtak minket, segítenek felkészülni a meccseinkre.

Menetrend

Véglegesítették a magyar női pólóbajnokság 2018/2019- es lebonyolítását. A sorozat alapszakaszát 2018. október 6. és 2019. március 13. között rendezik. A csapatok két kört játszanak egymással. A rájátszásban az 1-2. helyezett csapatok az elődöntőbe kerülnek. Az alapszakasz 3–10. helyezett gárdák páros mérkőzést játszanak a helyosztókba jutásért. Eddig három fordulón vannak túl az együttesek a bajnokságban. A tabella élén jobb gólarányuknak köszönhetően az újvárosiak állnak. Szintén 9 pontja van még a Ferencvárosnak és az Újpestnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában