Sárkányhajósikerek dunaújvárosi erősítéssel

2018.09.03. 20:00

A tíz aranyérem és több dobogós hely megszerzésében tevékeny részt vállaltak versenyzőink

Augusztus végén a németországi városban rendezték meg a XIII. Sárkányhajó Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatott tíz arany-, négy ezüst- és hét bronzérmet szerezett.

GA

A dunaújvárosi Dragon Steel SE tizenhét versenyzője négy arany-, egy ezüst- és két bronz­érem megszerzésében segítették a Magyar Sárkányhajó Szövetség válogatott csapatait. Az újvárosi egyesület vezetője, Tóth Edit három kishajós csapat kapitányi feladatát is ellátta.

Fotó: Dragon Steel SE

A magyarok első aranyérmét a túlnyomóan a DSSE senior mix legénysége vívta ki a legelső versenynapon, az 500 méteren. Ebben a csapatban tíz saját és öt, más egyesületből behívott versenyző küzdött kiemelkedő teljesítménnyel. A senior „A” mix csapat tagjai (kiemelve a dunaújvárosiak): Bíró Andrea, Bíró Zoltán, Bruzsik László, Csépai Pál, Csobaji Botond, Fehér Nárcisz, Gálné S. Éva, Kótai Ferenc, Kovácsné F. Lenke, Papp Bálintné, dr. Rubics László, Rubicsné G. Lívia, Szitó Szabolcs, Tóth Edit, Urbán Csaba.

A senior „A” női csapat 2000 méteren negyedik helyen végzett, 200 méteren pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A csapat tagjai: Bíró Andrea, Csukáné T. Katalin, Czingli Viktória, Fehér Nárcisz, Gál Katalin, Gálné S. Éva, Kovácsné F. Lenke, Németh Henrietta, Némethné G. Judit, Palla Zsoltné, Papp Bálintné, Rubicsné G. Lívia, Tóth Edit, Vincze Klári.

A senior „C” open csapat 2000 méteren a hatodik helyen végzett. A 200 méteres távon sajnos nem jutottak a nagydöntőbe. Az 500 méterre megerősödve a nagydöntő hatodik helyet érték el.

A senior „C” csapat tagjai: Bíró Andrea, Csépai Pál, Csete Zoltán, Csobaji Előd, Gálné S. Éva, Hallas János, Kótai Ferenc, Körmendi László, Papp Bálint, Papp Bálintné, Pipa Károly, Szatmári Csaba, Szerletics Imre, Varga Béla.

A Dragon Steel SE fiatal versenyzője, Ábrahám Anna pedig a Premier csapatot erősítette. Az egység női 10-es kategóriában egy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel járult hozzá a magyarok sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában