Megfelelő önbizalommal játszanak

2018.02.15. 19:25

Debrecenben szokatlan pályaborításon kell szerepelnie a Dunaferrnek

A futsal NB I alapszakaszának tizenötödik fordulójának játéknapján a Debreceni EAC vendégeként lép pályára a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese.

Gróf András

Futsal Fotó: Zsedrovits Enikõ

A debreceniek az előző bajnoki fordulóban 8–5-re kikaptak a sereghajtó Bőny-Szavill Consulting otthonában, és jelenleg a tabella nyolcadik helyén állnak. Szerdán viszont a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán házigazdaként legyőzték a Gödöllőt. A házigazdák vezetőedzője, Elek Gergő optimistán várja az összecsapást.

– Kemény ellenfél lesz a tavalyi ezüstérmes, akik ellen ősszel idegenben egy szoros meccset játszottunk. Elsődleges célunk az NB I-ben való bentmaradás. Az elmúlt meccseken nem játszottunk rosszul, ennek lassan eredménnyel is párosulnia kell.

Futsal Fotó: Zsedrovits Enikõ

Bíztató előjelek

Az Aramis elleni hétfői gólzáporos győzelmet követően megfelelő önbizalommal utazhat a hajdúsági megyeszékhelyre a dunaújvárosi együttes. Takó Csaba vezetőedző a tanulságok levonását követően természetesen már a mai összecsapásra koncentrál.

– Ha őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor azt kell mondani, hogy az Aramis ellen az első játékrész első fele volt az igazán jó, a többi hagyott némi kívánnivalót maga után. A mérkőzés jelentős részében a motiváció, a futásteljesítmény bizonyos embereknél sajnos jelentősen visszaesett. A második félidőt úgy kellett volna felfogni, akár egy edzést, és ebben nem mindenki teljesített úgy, ahogy elvártam volna. Nekünk arra kell készülnünk, hogy a rájátszásban minél eredményesebbek legyünk, és ezért ilyenkor nem szabad lazsálni. Az időkéréseknél bizonyos taktikai dolgokat meg kellett beszélnünk, mert ezek nem teljesen a terveink szerint működtek. Nehéz mérkőzésre számítok Debrecenben, mivel egy nagyon szokatlan pályaborításon kell játszanunk. Az ellenfél játékstílusa sem kellemes. Biztos vagyok benne, hogy komoly feladat lesz, de megfelelő önbizalommal lépünk majd a pályára. A sérültek közül Horváth Norbert és Fridrich Dávid eredményesen tért vissza. Szeghy Szabolcs izomzata a térdsérülését követően hétfőn még nem volt olyan állapotban, hogy a mérkőzésterhelést bírja. Csak reménykedhetünk, hogy a mai találkozó kezdetéig ez kedvezően változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában