Óvoda-bemutató 7.

2024.03.05. 20:00

Hová írassuk gyermekünket: Kincskereső Tagóvoda

Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket, hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát.

Fekete Györgyi

Szemünk fénye, a gyermekünk. Nem mindegy éppen ezért , hogy kik és hogyan foglalkoznak, vigyáznak rá. Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket, hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát. 

Kincskereső Tagóvoda: Óvodánk 1966 óta a belváros békés, nyugodt lakókörzetében, kettő vegyes csoporttal működik, Csiga és Katica néven. Óvodánk Dunaújváros Ady E. u. 1/A alatt található.

A két csoportszoba képességfejlesztő játékokkal, és zenei eszközökkel gazdagon felszerelt. A csoportszobák galériával rendelkeznek, mely megnöveli a játékteret. Minden csoportban van mocorgó sarok, bordásfal vagy Csepphinta. Tornatermünkben számos tornaszer és színes mozgásfejlesztő eszköz található. Tágas udvarunk nagymozgást fejlesztő eszközökkel jól felszerelve kínál lehetőséget óvodásainknak. 

A családokkal jól működő, támogató kapcsolatot tartunk fenn, sok közös programot szervezve. A családi nevelést kiegészítve, derűs, szeretetteljes, meghitt légkörben nevelve a gyermekeket.

Sajátos nevelési igényű gyermek jelenleg nincs, a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekeket az óvodai nevelés keretein belül a csoportos óvónők fejlesztik. Heti rendszerességgel logopédus segíti munkánkat.

Az óvodánk jó gyakorlatának programja:

Kincskereső avató (november 11.), az új óvodásoknak három próbát kell kiállniuk, mely után az óvoda logójával ellátott pólót megkapva, kincskeresőssé válnak.

Kihívás napja (május utolsó szerda), a szülőket is várjuk az egész napos rendezvényre, hogy együtt mozogjunk.

Óvodánk indulója három kulcsszóra épül, a mozgás, mese, tanulás, mely tevékenységek a mindennapi játékba ágyazva átszövik a gyermekek óvodai életét.  

A Kincskereső Tagóvoda a Dunaújvárosi Óvoda Pedagógiai Programja alapján végzi nevelő- és fejlesztő tevékenységét, kiemelve a mozgás, a mese és a zene jelentőségét.

A test táplálására a mozgás, a mindennapos testnevelés, labdajáték, lábtorna, tornacsarnok, jégpálya és természetesen a mindennapi udvari tevékenységek, kirándulások.

A lélek táplálására a mese, mely segítséget nyújt a gyermeknek, a belső problémái megértéséhez és megoldásához, szórakoztat, irodalmi élményt nyújt, szókincset bővít, beszédkészséget fejleszt, fantáziát mozgat, erkölcsi tanulságot ad, és természetesen szerepek átélését segíti.

A lélek táplálására a zene, a mindennapi közös éneklés, zenélés, zenehallagtás érzelmi biztonságot teremt, nyugtató-serkentő hatásával kedvezően hat a gyermek egész személyiségére, a társas kapcsolatok fejlődésére, az érzelmi intelligencia, és szociális kompetencia fejlődésére. A zenei nevelésre épülő fejlesztő innovátori mesterprogram, a Színes kottamódszer zenepedagógiai módszer komplexitásával, és a színes hangszerek alkalmazásával a gyermekek egész személyiségének fejlődését biztosítja.

A mozgalmas mindennapjainkban, a változatos tevékenységekben való részvétellel a gyermekek minden nap egy-egy újabb kinccsel gazdagodnak.

A mindennapi nevelői munkát szakmailag jól képzett, lelkes szakemberek látják el.

Csiga csoportban:

Szabóné Wernitzer Tünde óvodapedagógus, élménydús mese és drámajátékok lelkes alkalmazója. 

Katica csoportban:

Lőrincz Andrea Ágnes tagintézmény-igazgató óvodapedagógus, mesterpedagógus, a zene és mozgás sokszínű tevékenységeinek aktív alkalmazója.

Muhl Antalné óvodapedagógus változatos vizuális technikák, báb és szerepjátékok alkalmazója.

A pedagógiai munkánk hatékony megvalósulását szakképzett pedagógiai asszisztensek és dajka nénik segítik rendkívüli elhivatottsággal.

Sok szeretettel várjuk leendő óvodásainkat és szüleiket sokszínű, változatos nevelési programunkkal, és örömteli, élménydús mindennapokkal!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában