Óvoda-bemutató 4.

2024.02.28. 20:00

Hová írassuk gyermekünket? - A Csillagvirág Tagóvoda

Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát.

Fekete Györgyi

Szemünk fénye, a gyermekünk. Nem mindegy éppen ezért , hogy kik és hogyan foglalkoznak, vigyáznak rá. Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát. 

A Csillagvirág Tagóvoda Dunaújvárossal együtt született, 70 éves múltra tekint vissza. Patinás szocreál épület, mely dísze városunknak és ékessége a Dunaújvárosi Óvodának. Elérhetőségünk: Dunaújváros, Széchenyi utca 3/b. Épületünk és játszóterünk zárt, belső udvar ölelésében, a város szívében helyezkedik el. Falain belül évtizedek óta magas színvonalú nevelés zajlik. 
Nevelőtestületük a Dunaújvárosi Óvoda Pedagógiai Programja alapján végzi nevelő- és fejlesztő munkáját, kiemelve a Játék-Mozgás-Kommunikáció hármas egységét, valamint e három terület fontosságát. A gyermekek igényeihez igazodva elsősorban a játékot emeli ki, mivel ez a gyermek lételeme, alapvető tevékenysége. Másodsorban a kommunikáció sokszínű átadása a céljuk. Színházak szervezése, anyanyelvi nevelés, dramatizálás mindennapos mese, könyvtár látogatás. Ezen felül fontosnak találjuk az együttélés szokása- szabályrendszer megismerését, a közösség fontosságát, érzelmi intelligencia fejlesztését, a nyitott problémamegoldó kommunikáció elsajátítását. Harmadsorban a mozgás: heti két torna foglalkozással, ami biztosítja a gyermekek harmonikus mozgásfejlődését. Ezen felül úszásra, jégkorcsolyázásra, jógára is lehetőséget biztosítanak. 

Az angol nyelv és néptánc alapjainak megismerése töretlenül népszerű a szülők és a gyermekek körében. Négy csoportjuk pedagógusai 96 kisgyermeket fogadhatnak a mindennapokban, gondoskodnak egészséges fejlődésükről, a tevékenységeken keresztül átadják a tudásanyagot, amivel biztosan lépnek iskolába az óvodáskor végén

"Óvodánkban integrált nevelés zajlik, befogadjuk a különleges gondoskodást igénylő gyermekeket, megtanulják egymás elfogadását és az együttélés alapvető szabályait". 

Gyermekeinké a jövő” alapítványuk évek óta nyújt anyagi segítséget gyermekek fejlesztéséhez és az eszközök beszerzéséhez. Adószámuk: 18485062-1-07

Az óvodában 2024/25-ös nevelési évben a Csiga és a Nyuszi csoportban is fogadunk kiscsoportos óvodásokat. Intézményükben homogén, „tiszta” csoportok vannak, óvónőik évtizedek óta vallják ennek előnyeit, mivel egy korosztálynak terveznek a mindennapos foglalkozások - tevékenységek során, így sokkal több idő jut minden gyermekre és az egyéni fejlődésük követésére. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyermeki individuum fejlesztésére. A szülők bizalmát megnyerni nagy öröm, a bizalmat megőrizni nagy felelősség! Az óvoda csapata elhivatott, szakmájukat és a gyermekeket egyaránt szerető közösség.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában