Hová írassuk be a gyermekünket!

2024.02.23. 20:00

Óvoda-bemutató 1. - Aprók Háza Tagóvoda

Nem könnyű olyan helyet választani, ahol jól érzi magát a kisgyermekünk. Óvoda-bemutató sorozatunkkal ezzel igyekszünk segíteni.

Fekete Györgyi

Szemünk fénye, a gyermekünk. Nem mindegy éppen ezért , hogy kik és hogyan foglalkoznak, vigyáznak rá. Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát.

Dunaújvárosi Óvoda - Aprók Háza Tagóvoda

Név: Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda

Cím: 2400 Dunaújváros, Gábor Áron utca 2-4

Elérhetőség: 06/25 413-634 [email protected]

Az Aprók Háza tagóvoda 1959-ben épült, ekkor még két külön álló – de egymás melletti - épületként működött. Ezek voltak a 8-as számú és a 9-es számú óvoda. 

2017 nyarán egy pályázat elnyerését követően az óvoda teljes felújításon esett át és a két épület egybekötésével immáron egy intézményként van jelen.

Az óvoda környezete szép. Tágas udvarral rendelkezik, ami a gyermekek mozgásigényét maximálisan kielégíti. A hatalmas játszó terület mellett rendelkezik virágoskerttel és telis-tele van az udvar fákkal, amit a környezeti nevelés szempontjából teljes mértékben kihasználnak. Emellett már helyet kapott az udvaron egy multifunkcionális foci pálya is, ami bármikor a gyermekek rendelkezésére áll, különböző labdajátékok megismerését szolgálva. 

Az épületek emeletesek, mindegyik rendelkezik külön, jól felszerelt tornaszobával, fejlesztőszobával, valamint van egy foglalkoztató termük, melyet több célra is használnak (pl. rendezvények, kis csoportos fejlesztések, előadások, kiállítások stb.)

Jelenleg 7 vegyes korosztályú csoporttal működik az intézmény.

A nevelőtestület a Dunaújvárosi Óvoda Pedagógiai Programja alapján végzi nevelői munkáját, kiemelve a „MI PROGRAMUNK”, tevékenység-központúságát. A gyermekekkel való egyéni bánásmód és személyiségfejlesztés játékban, játékkal történik, különböző életkorú gyermekek együttélésével. 

Az óvodában integrált nevelés folyik. Vannak SNI-s, BTMN-es kisgyermekek, akiket a nevelőtestület elkötelezett szeretettel és nagy szakértelemmel, odafigyeléssel fogad. 

A nevelőtestület munkáját speciálisan képzett szakemberek (gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, logopédusok) segítik. 

A folyamatos egészségre nevelés jegyében az óvoda a lehetőségeinkhez mért rendszerességgel úszásoktatást biztosít a gyerekek számára, két szakképzett pedagógus irányításával, valamint heti rendszerességgel fejlesztő labdajáték oktatást, szintén szakképzett pedagógusok irányításával, mellyel fejlesztik a mozgásukat, térérzékelésüket, testsémájukat, kitartásukat, továbbá lehetőséget biztosítanak a további sportolás iránti vágyra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában