Hírösszefoglaló

2023.06.06. 21:00

Ezek voltak a kedd legfontosabb hírei – 2023. június 6.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

duol.hu

Polgári est Ercsiben

Fotó: Németh Ádám

Elgurult az első Aranyalma Rácalmáson — képgalériával

Rácalmás Önkormányzatának támogatásával szervezte meg a hétvégére a Tarr Gábor Oktatási és Kulturális Alapítvány az első Aranyalma Kórusversenyt , amelyet a szervezők a későbbiekben évente szeretnének megrendezni.

Ne csak a bajban kezdjünk el rendszeresen mozogni!

A találkozó kiemelt eseménye volt, amikor Czene Attila úszó olimpiai bajnokkal a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökével, és Salga Péterrel, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárával Fodor Endre, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának sajtófőnöke beszélgetett, azt erősítve a hallgatóságban, hogy ne csak a bajban kezdjünk el rendszeresen mozogni!

Nyolcadik helyen zárta a szabadfogású csapatbajnokságot a DKSE

A fővárosban rendezték meg május végén a birkózó diák országos szabadfogású csapatbajnokságot, amelyen a 2011-2013-ban született sportolók indulhattak. A versenyre a csapatot Kiss Károly és Sipos Zsolt edzők készítették fel, a megmérettetésen huszonnyolc klub képviselője lépett szőnyegre.

Egy polgármester feladata, hogy összetartsa és erősítse a közösséget

Egy polgári est keretében Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét hívta vendégül dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Mészáros Lajos, választókerületünk országgyűlési képviselője, valamint Gólics Ildikó, Ercsi alpolgármestere.

Történelmi előadást és fegyverbemutatót tart Horváth Béla

Horváth Béla, nyugalmazott hadtörténész tart előadást Kisapostagon a hivatal épületében lévő Kultúrteremben 2023. június 8-án, csütörtökön 18 órai kezdettel.

Diadalmaskodott a dunaújvárosi Balogh Máté "Az év komolyzenei műve" kategóriában

Az Artisjus idei díjátadóján „Az év komolyzenei műve” kategóriában két alkotást is díjaztak, az egyik Balogh Máté I. szimfóniája volt. Ezzel a dunaújvárosi születésű Balogh Máté már kétszeres Artisjus-díjas.

Remek gyereknapi élményeknek lehettek részesei Baracson

Dunaújvároskörnyéki településeken is számos program várta a gyereksereget, köztük a sok fiatal családdal benépesült Baracson is.

Dunaújvárosban nem kell várni a protézises műtétekre?

A hazai sajtóban szinte napi téma a kórházi várólisták kérdése. Nem egyszer jelennek meg olyan hangok a témáról szóló politikusi megnyilatkozásokban is akár, hogy vannak bizonyos műtéttípusok, melyekre „akár éveket is várni kell”.

Különleges kulturális találkozás a Dózsa iskolában – képgalériával

Nem mindennapi kiállítást hoztak létre a Dózsa György Általános Iskolában. Az intézmény aulájában a gyerekeket különböző nemzetiségű diáktársaik által birtokolt tradicionális ruhák, valamint kultúrájukhoz tartozó személyes tárgyak fogadják.

Nyárköszöntő koncerttel búcsúzott a vegyes kar

Hangulatos nyárköszöntő koncerttel zárta tartalmas jubileumi évadát vasárnap kora este a Munkásművelődési Központ szabadtéri színpadán a Dunaújvárosi Vegyeskar. 

Mintegy ötszáz kerékpározó tekerte le a nem csekély távot

Nagy sikerrel zárult a dunaföldvári Bringatúra. Az eddigi legnagyobb létszámmal, mintegy ötszáz fővel vettek részt az eseményen. A legfiatalabb bringás egy négy éves kislány, a legidősebb egy nyolcvanéves sportember volt.

Családi nap és díjátadás az évzárón

Június 3-án, szombaton rendezte a Medosz Se a II. Családi napot és szezonzáró ünnepségét. A rendezvényre nem csak a focisták, hanem minden futballrajongót hívtak, akik szép számban el is jöttek. Délelőtt kispályás bajnokságok, családi vetélkedők, íjászat tette színessé a pályán eltöltött időt.

Iratkozzon fel Hírlevelünkre és holnaptól már nem fog lemaradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában