Hangverseny

2023.06.06. 09:00

Nyárköszöntő koncerttel búcsúzott a vegyes kar

Hangulatos nyárköszöntő koncerttel zárta tartalmas jubileumi évadát vasárnap kora este a Munkásművelődési Központ szabadtéri színpadán a Dunaújvárosi Vegyeskar. 

Szabó Szabolcs

Reneszánsz madrigálokat és népdalfeldolgozásokat is megszólaltatott a vegyes kar

Fotó: Laczkó Izabella

Az elmúlt hétvégén szabadtéri és kulturális programok tekintetében is meglehetősen bőséges kínálatból válogathattak a polgárok, így Kurucz Gergely, a kórus karnagypárosának egyike a hangverseny felvezetésekor külön köszönetet mondott a megjelenteknek, hogy a Parázs Varázs kavalkádja után, illetve a párhuzamosan futó színházi kamarafesztivál mellett/helyett választásuk a jubileumi évadát záró kar nyárköszöntő fellépésre esett. 

A népszerű kórus számos emlékezetes fellépéssel ajándékozta meg hűséges közönségét az elmúlt hónapok során, elég csak a háromrészes jubileumi sorozatot, vagy éppen az áprilisi virágvasárnapi koncertet említeni. 

Vasárnap este könnyed és egyben nívós műsorral kényeztette hallgatóságát a vegyes kar. 
A reneszánsz madrigálok, egyházzenei és népdalfeldolgozások, romantikus kórusművek adták a program gerincét. Vendégként két tehetséges és sokoldalú zenész is megcsillanthatta tehetségét. 

Ács Dominika fuvolaművész és Oláh Krisztián zongoraművész közös produkciója méltán varázsolta el a közönséget. 

A Dunaújvárosi Vegyeskar most nyári pihenőre vonul, a feltöltődést és szakmai fejlődést murgai kórustábor segíti majd. 
Ősz elejétől pedig újabb lendülettel indulhat a következő évad, amelyre továbbra is várják az új kórustagok jelentkezését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában