Dunaferr Iskola

2023.04.25. 13:57

Villanyszerelő, burkoló, épület - és szerkezetlakatos tanulókért szoríthatunk!

Hétfőn vette kezdetét a Szakma Sztár Fesztivál a Hungexpon, a szakképző intézménybe járó tanulók legrangosabb hazai megmérettetése.

Molnár Emese

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) helyi és a regionális fordulóit követően a szakmájuk legjobbjai juthattak be a döntőbe, köztük három dunaújvárosi diák, akiket Orbán Viktor miniszterelnök is köszöntött az április 24-i megnyitóünnepségen. A Hild József Technikum tanulója, Szabó Erik Archibald a burkolók, a Dunaferr iskola fiatalja, Jakab Zoltán Kristóf az épület- és szerkezetlakatosok, míg a szintén dunaferres Nagy Árlen a villanyszerelők mezőnyében vívta ki a jogot arra, hogy a döntőbe jusson. 

A döntő helyszínéről

Ezen a képen Nagy Árlen elkészült vizsgafeladatát ellenőrzik éppen Fotó: Viszokai László

Telefonon értük utol kedden Viszokai Lászlót, a Dunaferr iskola oktatóját, egyben Nagy Árlen felkészítőjét. Mint azt a szakember elmondta, a hétfői megnyitó után a diákok megkapták a gyakorlati feladatsort, amelyet első körben 11:30 és 17 óra között végezhették, majd kedden folytathatták, egészen 13 óráig. Meglátása szerint nehéz és összetett, ám egy döntőhöz méltó vizsga várt a fiatalokra: fogyasztásmérőhely utáni csatornázás, nyomvonal kiépítés, kötődoboz létesítés, vezetékezés, vezérlés is szerepelt a megoldandó feladatok között. Kérdésünkre elmesélte, hogy Árlen nagyon izgult az elején, emiatt némi időhátrányba került a kiépítésnél, de ügyesen behozta a lemaradást, kedden fél 12-kor már a vizsgabizottságot várták a standjuknál, hogy ellenőrizzék az elkészült munkáját. A fesztivál ideje alatt mindennap ingáznak Dunaújváros és a főváros között, hiszen ezeket a meglehetősen stresszesebb történéseket a legjobban otthon lehet kipihenni.

Mester és tanítványa a Dunaferr Technikumból: Viszokai László és Nagy Árlen. Szurkolunk nekik is, ahogy mindegyik dunaújvárosi résztvevőnek!

A Szakma Sztár Fesztivál harmadik napján, vagyis szerdán fogják kihirdetni az eredményeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában