Mit főzzünk ma?

2021.05.23. 16:00

Hogyan készül a deluxe hot-dog?

Dualszky-Kovács Péter időközönként jelentkezik a duol.hu oldalán az általa készített sütős-főzős videókkal. Most a deluxe hot-dog van soron. Felkészültek? Ez ínycsiklandó lesz!

duol.hu

Deluxe hot-dog

Kifli:

  • 500 g Lisztű
  • 1,5 tk Só
  • 50 ml Olaj
  • 150 ml Víz
  • 150 ml Tej
  • 25 g Élesztő
  • Az alapanyagokat összekeverjük és erőteljes mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. 35 percig kelni hagyjuk. Majd 6 egyforma darabra vágjuk és egyesével gömbölyítjük őket. Letakarva 20 percig pihentetjük. Körülbelül 2mm vastag, ovális formára nyújtjuk és finoman 20 cm hosszúra sodorjuk. Egy tepsire helyezzük őket és újabb 30 percig pihentetjük, utána lekenjük vízzel és 200 °C-on 25 perc alatt készre sütjük.

    Káposztasaláta:

  • 1 fej Lilakáposzta
  • Balzsamecet
  • Olívaolaj
  • Méz
  • Só, Bors, Őrölt kömény
  • A lilakáposztát legyaluljuk, minden hozzávalóval jó erősen összedolgozzuk és készre ízesítjük.

    Mézes mustár:

  • Mustár
  • Méz
  • Olívaolaj
  • Az alapanyagokat ízlés szerint összekeverjük.

    További alapanyagok:

  • 6 db Virsli
  • 6 db Pármai Sonka
  • Snidling apróra vágva
  • Pirított hagyma
  • Vizet forralunk majd félre húzzuk és beletesszük a virslit pár percre. Ha a virsli megfőtt betekerjük a sonkába, félbe vágjuk a kiflit, teszünk bele a mézes mustárból és megszórjuk snidlinggel. Majd beletesszük a virslit, megint egy kis mézes mustárt, rá a lilakáposztasalátát és megszórjuk snidlinggel, pirítotthagymával.

    Dualszky-Kovács Péter

    Péter a tanulmányait a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában végezte. 2011-ben fejezte be a szakmai gyakorlatát a rácalmási Jankovich Kúria Hotel és Étteremben. Azóta külföldön dolgozik a gasztronómia világában. Több helyen is megfordult az évek során és sikerült sokféle formáját megtanulnia a konyhaművészetnek. A jelenlegi koronavírus helyzetben, ahogy az éttermek zárva vannak csak otthon jut a tűzhely közelébe. Mivel majdnem mindennap főz és ideje is engedi, ezekből a főzésekből videót készít.

    Így mondta el a videók történetét:

    - Teljesen a főzés szerelmese lettem az évek alatt. Szeretnék ezekkel a videókkal kis motivációt, inspirációt nyújtani az otthoni konyhában tevékenykedő embereknek is. Az „ahogy én csinálom” videók ötletgazdája a kedves feleségem, aki állapotos. A terhesség egyik jellemzője a kívánósság, ami persze minket is utolért. A jelenlegi helyzet nem annyira vészes mint, amit én férfiként gondoltam a kívánósságról. Egy mindenkori problémát oldott meg a kívánósság, az pedig az, hogy amikor felteszem a kérdést, hogy mi legyen az ebéd vagy vacsora ő kész fogásokkal áll elő. Ami minden otthon főző ember álma. Szerencsére így nincsen semmi problémám azzal, hogy mi legyen a következő videóm témája.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában