Egy kis serlegtörténet

2024.02.01. 10:30

Amikor a Fóti TSZ nyerte a hokisok Magyar Kupáját

A hétvégén rendezték meg a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a jégkorongozók BAUER Magyar Kupájának négyes döntőjét. Az első a Hydro FehérvárAV19, a második a BJAHC, a harmadik az FTC, a negyedik a DAB lett.

Agárdy Csaba

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

A dunaújvárosi drukkerek nagy sikerként élték meg azt, hogy kedvenceik ismét bejutottak a kupa négyes döntőjébe, hiszen erre már régen volt példa. Pedig az Acélbikák a Magyar Kupa történetének egyik legeredményesebb alakulata. A Magyar Kupában a Ferencváros a rekorder 15 elsőséggel, a Székesfehérvár 12, a Dunaújváros 11 alkalommal, az Újpest 9-szer nyert, míg a Miskolc, a Debrecen és a MAC/BJAHC 2-2 kiírást húzott be. Egyszeres kupagyőztes a Vörös Meteor, a Fóti TSZ és a jászberényi Lehel HC. A Fóti TSZ csapatára talán kevesen emlékeznek. 1981-ben a válogatottakkal teletűzdelt, sorozatban tíz bajnokságot nyerő ferencvárosi csapat játékosai megpróbálták eltávolítani az akkori vezetőedzőt, Jakabházy Lászlót, de a klub vezetősége a hokisokat rúgta ki. Az FTC a bajnokságban az ifjúsági együttesével folytatta a szereplést, míg az eltávolítottakat a Fóti TSZ karolta fel.  Egy év kihagyás után a száműzötteket visszavette a klub, a fótiak pedig továbbra is támogatták a hokit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában