Az olimpiáért Budapesten

2024.01.17. 15:00

A háború még közbeszólhat

A magyar férfi jégkorong-válogatott a spanyol, a litván és a japán csapattal találkozik a budapesti Tüskecsarnokban a februári olimpiai selejtezőben.

Agárdy Csaba

Archív.

Fotó: MW/Fehér Gábor

A világranglistán elfoglalt helyezésének köszönhetően Magyarország rendezheti a férfi olimpiai selejtező harmadik fordulójának egyik tornáját. Február 8. és 10. között a Tüskecsarnokban a magyar együttes a spanyolokkal, aztán Litvániával, majd az utolsó fordulóban Japánnal találkozik. A csoportból az első helyezett jut tovább a selejtező utolsó körébe, ahol már gazdára találnak a 2026-os milánói téli olimpiai kvóták.

A világranglista első nyolc helyezettje (Kanada, Finnország, Oroszország, Svédország, Németország, Egyesült Államok, Csehország, Svájc) és a házigazda Olaszország már résztvevője az olimpiának. A megmaradt három kiadó hely valamelyikért küzdenek a csapatok. A negyedik körben kiemeltként ott van Fehéroroszország, Szlovákia, Kazahsztán, Lettország, Franciaország, Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovénia. A helyzetet bonyolítja, hogy az oroszok és a fehéroroszok az ukrán-orosz háborúban való részvételük miatt nem biztos, hogy ott lehetnek milánói téli játékokon, vagyis elképzelhető, hogy változások lesznek a selejtezőt illetően.

A budapesti mérkőzésekre a jegyértékesítés jövő hét elején indul, két napig majd kedvezményes áron lehet belépőket vásárolni.

A program:

Február 8., 15.00 Litvánia - Japán
Február 8., 18.30 Magyarország - Spanyolország
Február 9., 16.30 Spanyolország - Japán
Február 9., 20.00 Magyarország - Litvánia
Február 10., 16.30 Litvánia - Spanyolország
Február 10., 20.00 Japán - Magyarország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában